Відео

«Не по зубах»: леви замахнулися на жирафу, але лишилися голодні (відео)

«Не по зубах»: леви замахнулися на жирафу, але лишилися голодні (відео)

Минулого місяця прайд левів зміг здивувати досвідченого гіда Франсуа Пінара у природному резерваті Klaserie Game, що входить до складу Національного парку Крюгера в ПАР.

Під час чергової екскурсії парком люди помітили лев’ячий прайд, пишуть «Факти».

Сплячі королі (і королеви) савани прокинулися від ранкового сну на очах у туристів і вирушили на полювання. Неподалік бродила стара жирафа, і леви приготувалися атакувати уявно легку здобич.

Звичайно, доросла жирафа є сильною твариною, але якщо прайд зможе завалити її – харчування протягом цілого тижня чотирилапими забезпечене.

жирафа
жирафа

Помітивши диких кішок, жирафа кинулася бігти, але леви все ж наздогнали й оточили її. Деякі вчепилися їй у ноги, а одна із самок змогла застрибнути на спину жирафи і вхопилася за її шию.

Але жирафа не збиралася так просто здаватися: вона продовжувала розмірено крокувати вперед, попри несподіваного вершника і левів, які волочилися слідом, повиснувши на її ногах.

Левиці, що осідлала жирафу, мабуть, не вдалося завдати досить болючого укусу; не досягли успіху і хижаки, які атакували знизу. Протистояння закінчилося «нічиєю»: леви облишили жирафу в спокої і пішли геть, а та завбачливо подибала в інший бік.

Франсуа Пінар каже, що це найкраща сцена зі світу живої природи, яку він будь-коли бачив.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему