Відео

«Бог врятує»: лучанин відмовляється робити дітям щеплення від кору (відео)

«Бог врятує»: лучанин відмовляється робити дітям щеплення від кору (відео)

У луцьких поліклініках виникли черги, адже невакцинованих дітей перестали пускати до шкіл. Таке рішення ухвалили через стрімке поширення кору в місті – з початку року захворіло вже півсотні дітей.

Про це інформує ТСН.

На щеплення від кору черги у поліклініці вишуковуються з самого ранку. «Охочих провакцинуватися, зробити щеплення проти кору збільшилося в рази – в чотири, п’ять», - визнає заступник головного лікаря Луцької міської дитячої поліклініки Наталія Кеда.

Ажіотаж у лікарнях пояснюється тим, що без щеплення від кору дітей не пускають на навчання.

«Повідомили батькам вчителі, класні керівники – робити щеплення», - каже одна з мам.

«Кір у нас зафіксовано у 16 навчальних закладах. У трьох закладах у нас спалахи, тобто це більше трьох випадків», - пояснює це міський педіатр Луцька Світлана Ніколаєнко.

«Ми розробили спеціальне звернення до батьків. Під їхній підпис, керуючись документами про те, що діти їхні не допущені, бо вони не вакциновані», - пояснила заступник директора ЗОШ №2 Валентина Мигляс.

Батьки школярів масово взялися за щеплення, тому кількість вакцинованих з початку тижня зростає щогодини.

Більшість до цієї ініціативи поставилися спокійно, бо і так збиралися на вакцинацію: «Мали нежить,мали червоне горло, через те не робили щеплення. Потрібно – значить потрібно».

Але так налаштовані не всі – батько трьох нещеплених школярів улаштував скандал. «На якій підставі дитину відправляють додому? Чому не дають навчатися у школі», - обурений Володимир Мороз.

Робити щеплення своїм дітлахам чоловік не збирається. «Я вірю в Бога, і я впевнений: Бог врятує моїх дітей. Ми взяли довідку про відмову про щеплення», - каже він.

Навіть після смертельних випадків від кору, категоричних противників вакцинації у місті чимало.

«Ми зараз маємо понад 3000 батьків, які взагалі не реагують на наші запрошення в поліклініку. І немає важелів впливу. Лікар не має права взяти дитину за руку і зробити профілактичне щеплення», - каже головний лікар Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лещинська.

Аби вакцинувати усіх охочих, у місті додатково відкриють ще два кабінети щеплення, а невакцінованих школярів планують навчати дистанційно.

Як повідомлялося, у Луцьку 1098 школярів відсторонили від навчання через відсутність щеплень від кору. Про це заявила заступниця начальника управління освіти Луцької міськради Тетяна Силка. За її словами, директори шкіл діють відповідно до розпорядження голови Волинської ОДА від 1 листопада 2018 року про недопущення до навчального процесу дітей, які не мають щеплень від кору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад тисячу дітей відсторонили в Луцьку від навчання через відсутність щеплень

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, суспільство
В тему