Відео

Нові подробиці про банду, яка викрала та катувала двох лучан, вимагаючи «ферму біткоїнів» (відео)

Нові подробиці про банду, яка викрала та катувала двох лучан, вимагаючи «ферму біткоїнів» (відео)

Одного із небезпечних злочинців, який викрав та катував лучан, випустили під домашній арешт.

Днями правоохоронці затримали у селі Забороль Луцького району четверо чоловіків із шести, що входили до злочинної банди, члени якої викрали та катували двох лучан. Деякі з бандитів були раніше судимі. Подробиці та нові факти затримання озвучили 21 березня в Головному управлінні Національної поліції у Волинській області на брифінгу з участю заступників начальника ГУНП у Волинській області, начальника слідчого управління Олександра Климовського та начальника кримінальної поліції Олега Шукаловича.

Так, зловмисники напали на одного із чоловіків у його власній квартирі в будинку на вулиці Кравчука у Луцьку і, жорстоко побивши, забрали силою два мобільні телефони. Потім, розбивши скло в авто чоловіка, поцупили гаманець, у якому було понад 5 тисяч гривень, а його самого завезли у Забороль і кинули у підвал приватного будинку.

Читайте також: Затримали зловмисників, які викрадали людей та вчиняли розбійні напади

Іншого потерпілого бандити викрали біля під’їзду будинку, що на вулиці Ветеранів в обласному центрі, та, заволодівши його автомобілем, теж завезли у Забороль. Після того, як чоловіка добряче відлупцювали молотком та битою, у нього відібрали гроші, телефони та ключі від квартири й будинку, ювелірні прикраси.

У підвалі в Заборолі чоловіків продовжували бити, ба більше, приставивши до скроні пістолет, погрожували вбити. Аби врятувати власне життя, жертви бандитів повинні були віддати автомобіль, квартиру, 5000 доларів США та «ферму біткоїнів», адже злочинці стверджували, що точно знають, що лучани вирощували криптовалюту.

Читайте ще: 90-ті повертаються: злочинна банда вночі напала на фермера у Луцькому районі

«І якби мешканці багатоповерхівки, в дворі якої бандити, не криючись, били одного з чоловіків молотком по голові,  не викликали патрульних, і якби представники карного розшуку на свій страх і ризик  не зайшли у приватний будинок у Заборолі, то, певно, знайшли би ми тих нещасних лучан повесні у канаві», – зауважив Олег Шукалович.

З місця пригоди поліцейські вилучили пістолет Zoraki з набоями, декілька молотків, мобільні телефони, гроші, медикаменти тощо.

Так, слідчі Луцького відділу поліції оголосили чотирьом жителям обласного центру про підозру у вчиненні незаконного заволодіння автотранспортом, позбавлення волі, розбійного нападу та вимагання – повідомляє vl.npu.gov.ua.

«За цими фактами слідчі відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 189, ч. 2 ст. 187, ч. 2 ст. 146 та ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України. Усіх чотирьох затримали в порядку статті 208 КПК України та оголосили їм про підозру в інкримінованих злочинах. Нині вирішується питання щодо обрання зловмисникам запобіжного заходу», – повідомив Аркадій Найдич, заступник начальника Луцького відділу поліції.

Нагадуємо, У Луцьку поліція вилучила наркотики у тернополянина

«Дивно, але, згідно з рішенням суду, троє з чотирьох небезпечних злочинців були взяті під варту, а четвертого відпустили під домашній арешт. І лише через те, що цьому четвертому були висунуті не всі епізоди, його знову вдалося взяти під варту та направити справу до суду», – зазначив Олександр Климовський. За словами начальника слідчого управління, ще двоє злочинців із шести нині оголошені у державний розшук.

«Я просто не розумію, як могли відпустити цього четвертого злочинця! Якби він давав якісь викривальні свідчення, попросив пробачення у потерпілих чи його участь у викраденні та катуванні була б незначною, мінімальною, тоді б я ще зрозумів. А він практично один з організаторів нападу, який залишився там, на місці злочину», – зауважив Олександр Климовський.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему