В центрі уваги

Медики Цуманського пункту ЕМД отримали ключі від новенької «швидкої»

Медики Цуманського пункту ЕМД отримали ключі від новенької «швидкої»

У Луцьку відбулася завершальна передача 12 автомобілів «швидкої» для пунктів екстреної медичної допомоги. Загалом 72 медичні бригади, які працюють на території області, вже мають новенькі автомобілі.

Голова Луцької районної ради Олександр Омельчук вручив ключі від авто для медиків Цуманського пункту екстреної медичної допомоги, а народний депутат Вячеслав Рубльов – для бригади Турійського відділення КП «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Волинської обласної ради», - інформують на сайті Луцької райради.

Привітали медиків із отриманням нових «швидких» прийшли також заступник голови Луцької райради Сергій Сівак та заступниця керівника виконавчого апарату Тетяна Павлова-Багрійчук.

Як розповів  керівник обласного центру екстреної меддопомоги Володимир Шмаль, вартість одного автомобіля – 1 мільйон 920 тисяч гривень. Вони обладнані сучасною медичною апаратурою, системою подачі кисню, апаратами штучної вентиляції легень, дефібриляторами, електрокардіографами, автономним обігрівом – усе відповідно до європейських стандартів.

 «Врученням 12 нових автомобілі ми повністю завершуємо оновлення автопарку нашого підприємства. Все починалося у 2019 році, коли з ініціативи Президента ми отримали 5 нових авто. Минулого року ми закупили 16 автомобілів за кошти, які виділяє НСЗУ, а цього року – ще 44 за кошти НСЗУ  та 10 авто, які придбало державне підприємство «Медичні закупівлі України». Таким чином усі 72 бригади, які працюють на Волині, мають новенькі авто», - розповів очільник КП  «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Волинської обласної ради» Володимир Шмаль.

Народний депутат України Вячеслав Рубльов у вітальному слові зазначив, що на Волині вперше за багато років відбулося оновлення автомобілів «швидкої допомоги».

 «Сьогодні ми бачимо, що кошти НСЗУ використовуються правильно – є кому і на чому рятувати людей.  Вірю, що автомобілі будуть слугувати багато років громадам Волинської області. Ці авто – рятівники і дорослих, і дітей, тож нехай вони врятують не одне людське життя», - сказав Вячеслав Рубльов.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, Волинь, швидка допомога
В тему