В центрі уваги

Поблизу Луцька відкрили амбулаторію європейського зразка

Поблизу Луцька відкрили амбулаторію європейського зразка

У селі Прилуцьке Луцької громади відкрили амбулаторію загальної практики сімейної медицини.

На відкриття закладу прибув радник міського голови Ігор Поліщук та перший заступник міського голови Григорій Недопад.

«Більше 5 мільйонів гривень з державного бюджету було виділено на будівництво цієї амбулаторії. Міська рада долучилася тим, що взяла амбулаторію на баланс поліклініки № 2. Вирішили проблеми з опаленням, підведенням води. На даний момент амбулаторія забезпечена всім необхідним. Будемо сподіватися, що вона буде успішно працювати, а люди  задоволені якісними медичними послугами», - сказав Ігор Поліщук.

Амбулаторія розташована на території Прилуцького старостинського округу для обслуговування мешканців сіл Прилуцьке, Дачне, Жабка та Сапогове.

Він зазначив, що це амбулаторія європейського зразка, де кожен, хто підписав декларацію з лікарем зможе отримати фахову медичну допомогу.

Відкриття нової амбулаторії біля Луцька

«Таких амбулаторій має бути якомога більше, щоб наблизити послугу з надання медичної допомоги до споживача. Ця амбулаторія зовсім нова і працює близько тижня. Персонал амбулаторії поки невеликий – це лікар і дві медсестри, але при потребі будемо шукати додаткових фахівців», - додав чиновник.

Він уточнив, що минулого року схожі амбулаторії відкрили в районі Вересневе та по вулиці Гордіюк. Однак це тільки початок, адже такі медичні заклади – необхідні волинянам.

«Програма на відкриття цієї амбулаторії була розроблена ще за часів президентства Петра Порошенка, тоді ж розпочалося будівництво. А завершилося, як бачите, при президентові Володимирі Зеленському. Такі амбулаторії ще будуються в окремих ОТГ та районних центрах відповідно до державної програми та Світового банку», - додав Григорій Недопад.

«Наша амбулаторія розрахована на 2-3 лікарі, але поки що є один. Це не просто амбулаторія, а маленька поліклініка, де можна отримати фахові медичні послуги. Скоро на території нашому округу ФАПів не буде, а буде функціонувати нова амбулаторія. Зараз активно вирішується питання покупки авто, яке б суттєво спростило проблему транспортування хворих до амбулаторії», - додав виконувач обов’язків старости Прилуцького старостинського округу Валентин Арчибасов.

Нове приміщення амбулаторії в Прилуцьку

Чиновники оглянули приміщення нової амбулаторії, поспілкувалися з персоналом і залишилися задоволеними, адже все свідчить про те, що заклад готовий приймати мешканців чотирьох ближніх сіл і надавати необхідну допомогу.

«Зараз волиняни з нами уклали 400 декларацій, і ми розуміємо, що це не так багато для чотирьох сіл. Оскільки на одного лікаря розраховано 1800 декларацій, то поки що проблем з обслуговуванням мешканців нема.

В нашій амбулаторії є маніпуляційний кабінет, кабінет щеплень, кабінет сестринського огляду, кабінет лікаря тощо. Ми надаємо послуги внутрівенних маніпуляцій, щеплень, першу медичну допомогу при гострих станах (опіках, травмах), хірургічну обробки ран, огляд патологій, обстеження зору, слуху, гінекологічний огляд, просте обстеження дітей (вимір росту, ваги), робимо кардіограму тощо», - додала лікар амбулаторії Ольга Згоранець. 

Місцеві чиновники додали, що ще не всі проблеми вирішені на цьому окрузі, але міська влада активно над цим працює.

Нова амбулаторія в Прилуцькому старостинському окрузі

«Потрібен аптечний кіоск. Будемо працювати над тим, щоб знайти бажаючих з підприємців чи комунальних підприємств обласної ради «Волиньфармпостач» відкрити тут аптечний пункт, що так потрібен місцевим жителям», - запевнив Ігор Поліщук.

«Зараз ми проводимо повторну експертизу щодо вивчення стану дороги по вулиці Наливайка-Богуна. Потім оголосимо тендер на ремонт даної вулиці.

Якщо не будемо мати можливості зараз оголосити тендер, то використаємо для покриття цієї ділянки дороги асфальтну крихту, яка буде здиратися з вулиці Ківерцівської. Нею буде комфортно їхати і автомобілям, і маршруткам», - додав Григорій Недопад.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: медицина, луцьк, ігор поліщук, Григорій Недопад
В тему

Останні матеріали