В центрі уваги

«Велике будівництво» на Волині розгортається за дуже амбітними планами, - голова Укравтодору Олександр Кубраков

«Велике будівництво» на Волині розгортається за дуже амбітними планами, - голова Укравтодору Олександр Кубраков

На запрошення народного депутата України Валерія Стернійчука Волинь з робочим візитом відвідав голова Державного агентства автомобільних доріг України Олександр Кубраков. Він проіспектував хід виконання робіт та організацію процесу реконструкції/будівництва доріг державного значення в регіоні у рамках комплексної президентської програми "Велике будівництво".

На об'їзній Луцька, що є частиною міжнародної магістралі М-19 Доманово (на Брест, Бухарест), кипить робота. Ділянку протяжністю майже 13 км планують завершити у липні. К рамках середнього ремонту дорожники планують відновити дорожній одяг, влаштувати місцевий проїзд та  освітлення пішохідних переходів, встановити  бар'єрні огородження та дорожні знаки, - повідомили в пресслужбі волинського осередку "Слуги народу".

Ця ділянка - одна із багатьох, запланованих до реконструкції у цьому бюджетному році. Роботи фінансуються з Державного бюджету України та кредитних коштів Укравтодору. У планах Служби автомобільних доріг  в області - відремонтувати 156,1 км доріг державного значення, а у випадку збільшення обсягів фінансування - довести цей показник до 227 км. Це стане абсолютним волинським рекордом: у попередні три десятки років найбільше - 131,2 км доріг - відремонтували на Волині у рамках підготовки до Євро-2012.

Крім загальнодержавних, на Волині планують відремонтувати понад 90 км трас місцевого значення та 47 км доріг комунальної власності.

"Ми розуміємо, що плани дуже амбітні, але робимо усе для того, щоб зреалізувати їх. При цьому контролюємо, щоб швидкість виконання не позначилась на якості робіт. Спеціальні лабораторії системи Укравтодору  досліджують її під час підписання актів прийому в експлуатацію, на усі роботи визначені гарантійні терміни", - заявив голова Держагенства. Він високо оцінює стан дорожньої мережі на Волині, вважаючи, що область за цим показником входить до ТОП-5 всеукраїнського рейтингу, проте варто прагнути ще вищих результатів.

У свою чергу, народний депутат Валерій Стернійчук нагадав, що програма Володимира Зеленського "Велике будівництво" передбачає амбітні плани не лише стосовно доріг. Школи, дитсадки, стадіони, приймальні відділення у лікарнях, тобто об'єкти критично важливої для волинян інфраструктури, теж підлягають модернізації. 

"Офіційною ідеологією партії «Слуга Народу», яку  я представляю на Волині, є  український центризм. Ідея передбачає об'єднання людей, мешканців різних регіонів і громад, представників влади і місцевого самоврядування задля досягнення спільної для усіх мети.  Такою метою для більшості волинян вважаю комфортні для життя громади, для мешканців яких доступні сучасні блага цивілізації. Якщо спитати в українця, яка найбільша біда? - скажуть, що дороги.  Програма "Велике будівництво" покликана зруйнувати цей міф, - проінформував Валерій Стернійчук.

Депутати Верховної Ради нині організувалися у міжфракційне об'єднання "Велике будівництво" і будуть допомагати владі на місцях реалізовувати ці справді амбітні, але вкрай потрібні волинянам проекти.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, Фото, дорога
В тему

Останні матеріали