Поради

Як втрата нюху після коронавірусу впливає на сексуальне життя

Як втрата нюху після коронавірусу впливає на сексуальне життя

Втрата нюху - один з найпоширеніших симптомів коронавірусної інфекції.

Нечутливість до запахів, також відома як аносмія, триває і після лікування від коронавірусу. Ароматичні свічки стають марними, радість від їжі урізається до радості від текстур (і добре, якщо зі смаком), підвищується небезпека пропустити пожежну загрозу - і страждає сексуальне життя.

Вже доведено, що запах відіграє важливу роль в сексуальному збудженні. Опитування, проведене ще в 2018 році, показало, що 29% людей з порушеннями нюху мають знижений сексуальний потяг з тих пір, як «нюх» пропав.

Вони сумують за запахом партнерів, відчувають себе невпевнено через власні ароматів – те саме, припускає видання Metro, відчувають і «ковідні» хворі.

Але на це впливають і інші фактори. Відомо, що сексуальний потяг залежить від депресії, яка впливає на лібідо не менш втрати запаху, - зазначає видання.

У більш новому дослідженні американські вчені знайшли зв'язок між втратою запаху, з одного боку, і зниженим потягом і емоційною задоволеністю після сексуального контакту, з іншого.

Однак це дослідження проводилося серед людей старших 65 років, так що вік теж міг вплинути на результати. При цьому опитані з аносмією продовжували статеве життя, не дивлячись на відсутність шаленого бажання.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, секс, Лікарі
В тему

Останні матеріали