Поради

Як підвищити гемоглобін продуктами, що під рукою

Як підвищити гемоглобін продуктами, що під рукою

Рівень гемоглобіну залежить від запасів заліза в організмі. Коли недоотримувати цей важливий мікроелемент, рівень гемоглобіну падає, що призводить до анемії, яка нерідко залишається непоміченою.

Часто симптоми анемії списують на звичайну втому. Щоб підвищити та стабілізувати рівень гемоглобіну, варто їсти продукти, багаті на залізо.

1. Яловичина й печінка. З ними в організм надходить до 22% необхідного заліза. Щоб воно повністю засвоювалося, слід вживати вітамін С. Найзручніший варіант – їсти м'ясо з овочами.

2. Крупи та бобові. Для кращого засвоювання заліза крупи треба неодмінно розмолоти чи замочити. Або найкраще вживати пророщеними.

3. Овочі та зелень. На залізо багаті помідори, картопля, печена зі шкіркою, ріпчаста цибуля, гарбуз, буряк, зелені овочі, бадилля молодої ріпи, гірчиця, крес-салат, листя кульбаби, шпинат, зелень петрушки.

4. Фрукти. Яблука, банани, гранати, груші, персики, хурма, айва, абрикоси і їх сушений варіант – курага. 

5. Ягоди. Чорна смородина, полуниця, суниця, чорниця, журавлина. Останню можна вживати свіжою, сухою або замороженою.

6. Горіхи. Підходять усі сорти, але вони повинні бути «сирими».

7. Соки. Найбільшу кількість заліза містять буряковий, морквяний, яблучний і гранатовий соки.

8. Чорний шоколад і гематоген. Із цими солодощами будьте обережні, щоб не нашкодити фігурі. Шоколад варто їсти по кілька шматочків, гематоген – до 50 г на день.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, Харчування і дієти, продукти, їжа, медицина
В тему