Поради

Наука сну: прості правила у боротьбі із безсонням

Наука сну: прості правила у боротьбі із безсонням

Дізнайтеся декілька простих правил боротьби із безсонням. Це може бути причиною того що ви ніяк не можете виспатися.

  • Не їжте на ніч. Споживання їжі уповільнює вироблення мелатоніну (гормону сну) і соматотропіну (гормону росту). Якщо постійно їсти перед сном, у Вас не вийде висипатися і не відбудеться ніякого відновлення під час сну.
  • Виключіть холодне світло. Таке світло наполовину зменшує вироблення мелатоніну. Це світло дають усі світодіоди із наших гаджетів. Тому не варто користуватися ними за декілька годин до сну. Або ж виставляйте автоматичний режим зменшення підсвітки, якщо без телефону вам ніяк не обійтись.
  • Залишайте все найбільш нудне на вечір. Намагайтеся не займатися чимось цікавим і захоплюючим. Робочі завдання, захоплюючі фільми, галасну розмову - все це точно варто залишити на ранок або ж день. А нудні рутинні справи допоможуть вам заспокоїтися та упорядкувати думки.
  • Виробіть режим. Лягайте спати в один і той же час - так можна сформувати звичку. Це одне із найважливіших, але і найважчих правил. Ставте собі нагадування і після його звучання давайте собі 5 хвилин закінчити усі справи, або ж просто кинути все і іти спати. Вам знадобиться 2-3 тижні на переналаштування режиму. А згодом Ваше тіло це запам’ятає і не буде ніяких проблем.
  • Збільшіть фізичну активність. Постійні тренування покращують якість сну, це доведений факт. А невелике фізичне навантаження перед відпочинком допоможе розслабитися після тяжкого дня, розігнати кров та лімфу по організму і ви точно швидше заснете.
  • Приймайте засоби для хорошого сну. Можна пити мелатонін - натуральну добавку, що не є лікарським засобом і не викликає звикання. Обов’язково порадьтеся із Вашим лікарем перед початком прийому.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему