11 Грудня 2017
Новини

У дитячих сумішах відомого виробника виявили сальмонельоз

У дитячих сумішах відомого виробника виявили сальмонельоз

Французька компанія Lactalis заявила про глобальне відкликання своїх продуктів дитячого харчування, оскільки в них зафіксовано численні випадки захворювань на сальмонельоз. Доведеться відкликати майже 7000 тонн сумішей.

Дитячі суміші будуть відкликані з низки країн: Великої Британії, Китаю, Пакистану, Бангладеш та Судану. Звідкти вивезуть партії дитячого молока та інші продукти. Причина – високий ризик заразити дитину сальмонелою. Пише «Преса України».

Як заявили у органах охорони здоров'я Франції з початку грудня сальмонелу виявили у 26 дітей. За попередніми даними, відкликати, ймовірно, доведеться майже 7000 тонн сумішей.

Натомість у компанії точної інформації не надають, тому наразі невідомо, скільки уже зараженої продукції було реалізовано.

Закордонні ЗМІ пишуть, що продукція компанії могла виготовлятись у неналежних санітарних умовах. Однак у Lactalis запевняють, що все обладнання на заводах проходить дезінферцію.

До речі, французька Lactalis представляє дитяче харчування різними на ринку під брендами - Milumel, Picot та Celi.

Нагадаємо, це не перший випадок, коли індустрія молочних сумішей та продуктів для немовлят  призвела до захворювань й навіть смертей серед дітей. У 2008 році 6 немовлят померли та ще близько 300 тисяч інших захворіли після того, як виявилось, що китайські виробники додавали до продуктів індустріальний хімічний меламін.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему