29 Листопада 2017
Новини

Четверту добу під землею: на Волині 128 шахтарів вимагають зарплату

Четверту добу під землею: на Волині 128 шахтарів вимагають зарплату

Кілька десятків волинських шахтарів уже третій день відмовляються підніматися на землю із шахти «Бужанська», що у Нововолинську, протестуючи проти невиплати заробітної плати. Про це у себе в блозі повідомив голова незалежної профспілки гірників Михайло Волинець, передає «Фокус».

Він заявив, що працівникам шахти зарплату в повному обсязі не виплатили навіть за серпень. Люди отримали тільки 10 % від усієї зарплатні за вересень і кілька сотень гривень – за жовтень.

«А працівникам інфраструктурних підрозділів, у яких зовсім мізерні зарплати, заборгували ще за липень!» – повідомив Волинець.

Нагадаємо, що співробітники шахти «Бужанська» почали свій протест 26 листопада, 21 людина засіла в шахті й відмовилася підніматися нагору, поки з ними не розплатяться. У понеділок до протестувальників приєдналися шахтарі з 1-ї та 2-ї зміни. На цей момент під землею сидять 128 шахтарів.

У свою чергу заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Галина Карп заявила, що шахтарям слід і далі працювати і заробляти гроші, а не протестувати.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему