3 Вересня 2024
Новини

Шуфрича судитимуть у справі щодо фінансування росгвардії

Шуфрича судитимуть у справі щодо фінансування росгвардії

Досудове розслідування щодо фінансування народним депутатом від партії «Опозиційна платформа — За життя» російської гвардії у тимчасово окупованому Криму завершили правоохоронці.

Справу передали до суду. Про це повідомили у Державному бюро розслідувань.

Правоохоронці не відкривають імені фігуранта, однак з матеріалів справи випливає, що йдеться про Нестора Шуфрича.

Нагадаємо, Шуфричу в цій справі оголосили підозру ще в лютому. За даними правоохоронців, народний депутат платив гроші росгвардії за воєнізовану охорону своєї елітної нерухомості на території півострова. Так, лише за три місяці 2016 року підконтрольна йому компанія сплатила окупантам за ці послуги понад пів мільйона російських рублів.

росгвардійці мали охороняти недобудований профілакторій загальною площею понад 4,5 тисячі квадратних метрів, розташований біля моря у селищі Сімеїз.

Окрім того, Шуфрича судять за обвинуваченням у держзраді. За даними слідства, народний депутат тісно співпрацював і виконував завдання колишнього секретаря РНБО Володимира Сівковича. Самого Сівковича підозрюють у роботі на російські спецслужби та управлінні українською частиною угруповання, яке шпигувало на користь росії.

За даними СБУ, одним з основних завдань Шуфрича була підривна діяльність в інформаційній сфері. За місцями проживання Шуфрича та у його близького оточення провели 45 обшуків. Раніше повідомляли, що у Шуфрича знайшли радянські документи, кітелі, військові відзнаки, зокрема медаль «Ветеран збройних сил рф». А також — документ зі схемою автономії для Донецької та Луганської областей.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: депутати, війна з Росією, крим, Відео T1.ua
В тему