27 Грудня 2023
Новини

Удар поблизу Феодосії: постраждало ще одне судно

Удар поблизу Феодосії: постраждало ще одне судно
У тимчасово окупованій Феодосії внаслідок операції українських військових постраждало ще одне судно, про що свідчать супутникові знімки ураженого великого десантного корабля «Новочеркаськ».

Про це пише російська служба «Радіо Свобода» з посиланням на фото від Planet Labs.

На відео видання видно ще одне частково затонуле судно (у жовтому прямокутнику). Журналісти російської служби встановили, що це старий навчально-тренувальний корабель УТС-150, який, згідно з фотографіями з порту, перебував там щонайменше від 2007 року.

Водночас журналісти «Схем» (проєкт «Радіо Свобода») вказують, що на супутникових знімках видно, як внаслідок удару «Новочеркаськ» частково пішов під воду.

Нагадаємо, раніше начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк припустила, що атака українських військових могла зачепити ще один корабель в окупованій Феодосії.

До слова, в ніч проти 26 грудня тактична авіація Сил оборони України завдала удару по кораблю Чорноморського флоту рф «Новочеркаськ» поблизу Феодосії у тимчасово окупованому Криму. Унаслідок атаки корабель знищено.

Ігнат зазначив, що українські військові філігранно організували цю операцію. У корабель влучили крилатими ракетами (на озброєнні в України є ракети Storm Shadow і Scalp).

У російському Міністерстві оборони визнали атаку на корабель «Новочеркаськ». Там заявили, що корабель зазнав пошкодження «під час відбиття удару ЗСУ із застосуванням авіаційних керованих ракет».

Військові зазначають, що на борту «Новочеркаська» були боєприпаси (можливо, і «шахеди») — саме тому був такий великий вибух.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: крим, війна з Росією
В тему