6 Червня 2023
Новини

Каховську ГЕС підірвали росіяни: почалася евакуація

Каховську ГЕС підірвали росіяни: почалася евакуація

Підрив Каховської ГЕС здійснили російські окупаційні війська.

Про це інформують в ОК "Південь" і голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

"Наразі уточнюється масштаб руйнування, швидкість і обсяги води, ймовірні райони підтоплення. Всі служби працюють. Ситуація відстежується", - зазначають в ОК "Південь".

Прокудін записав відео, в якому підтвердив підрив Каховської ГЕС. Він зазначив, що почалася евакуація місцевого населення з небезпечних районів. Він також зауважив, що критичного рівня вода досягне через 5 годин.

У Херсонській ОВА повідомили, що підрозділи Національної поліції та ДСНС Херсонської області підняті по тривозі для оповіщення та евакуації цивільного населення із потенційних зон затоплення на правобережній частині річки Дніпро, а саме: села Миколаївка, Ольгівка, Льово, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Понятівка, Придніпровське, Садове, та частково місто Херсон - острів Корабел.

За інформацією місцевого жителя Каховки, який виїхав на підконтрольну Україні територію, був лише один вибух, а далі Каховська ГЕС "посипалася як картковий дім". За його словами, затоплення великі, у Корсунці вода вже в центрі, а "прибережні райони змиває".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, херсон
В тему