21 Лютого 2023
Новини

В Україні з’явилася лімітована партія Артемсолі «Міць»: на зібрані гроші куплять дрони

В Україні з’явилася лімітована партія Артемсолі «Міць»: на зібрані гроші куплять дрони

Лімітовану партію солі зі знищеного росіянами Соледара випустило держпідприємство "Артемсіль" спільно з фандрейзинговою платформою United24.

Гроші, зібрані від продажу, підуть на формування флотилії дронів-камікадзе для Головного управління розвідки, - пише United24.

Влітку 2022 року продукція Артемсолі зникла з полиць великих продуктових мереж, а видобування солі припинилося ще у квітні. Внаслідок російської агресії цехи підприємства згоріли, обладнання було знищене, будівлі зруйновані, а співробітники були змушені залишили свій дім.

"Але сама сіль – сіль із шахт Соледара – вціліла. Вона стала ще одним символом надзвичайної мужності, спротиву, міці українських захисників та всього українського народу", – йдеться у на сайті платформи.

Тож, підприємству вдалося знайти 20 тонн непроданої солі з Соледара, які розділили на 100 тисяч символічних пачок по 200 г під назвою "Міць. Українська кам'яна". Вартість пачки – 500 гривень, з яких 465 гривень підуть на дрони для ГУР.

До слова, планують придбати дрони-камікадзе FPV (First Person View), які фактично є снайперською зброєю. Вони можуть влучити з відстані до 8 кілометрів. Один дрон коштує 700 доларів.

Придбати лімітовану партію солі можна в мережі "Сільпо" або на маркетплейсі Rozetka.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, донецьк
В тему