19 Січня 2023
Новини

Примусова «любовь к родине» на Луганщині та атака Херсонщини: дані ОВА

Примусова «любовь к родине» на Луганщині та атака Херсонщини: дані ОВА
Українські населені пункти окупанти продовжували накривати вогнем 18 січня та в ніч проти 19 січня.

Про це повідомили в обласних військових адміністраціях.

Миколаївщина: вчора, 18 січня, о 11:32 та 12:20 росіяни завдавали артилерійських ударів по акваторії та береговій смузі Очаківської громади. Минулося без постраждалих.

У Миколаєві, Первомайському, Вознесенському та Баштанському районах день та ніч минули відносно спокійно, повідомив очільник ОВА Віталій Кім.

Дніпропетровщина: цієї ночі росіяни обстріляли Нікопольський район «Градами» та важкою артилерією. Понад 30 снарядів прилетіли у дві громади: Червоногригорівську та Марганецьку.

Попередньо, люди не постраждали. Пошкоджені приватні будинки та господарчі споруди. З’ясування наслідків ще триває. В інших районах ніч минула без тривог та атак, наразі теж спокійно, написав голова ОВА Валентин Резніченко.

Донеччина: за 18 січня росіяни поранили 4 мирних жителів Донеччини: в Авдіївці, Хромовому, Іванівському та Часовому Яру, повідомив керівник ОВА Павло Кириленко. Згодом він написав деталі. Так, на Волноваському напрямку впродовж доби росіяни здійснювали постійні обстріли Вугледара — пошкоджено 6 будинків. Також у громаді двічі обстріляна Богоявленка — без жертв.

На Донецькому напрямку були інтенсивні обстріли в Очеретинській громаді: напередодні ввечері росіяни поцілили у дитсадок в Орлівці, а зранку обстріляли Веселе і Красногорівку. Гучно минули ніч і ранок в Авдіївці: місто зазнало 4 артобстрілів та 2 обстрілів із «Градів». Обсяги руйнувань встановлюють.

На Горлівському напрямку одна людина поранена в Іванівському Бахмутської громади. У громаді пошкоджено 2 будинки та адмінбудівлю. Ще 1 будинок пошкоджено у Плещіївці Костянтинівської громади. Постійні обстріли були й у Соледарській громаді: потерпали Парасковіївка, Роздолівка, Федорівка та околиці Соледара; у Васюківці пошкоджено 3 будинки.

На Лисичанському напрямку зафіксовано обстріли Сіверська та Лиманської громади — пошкоджено 4 будинки у Закітному.

Запорізька область: регіон за добу пережив 153 обстріли у 17 населених пунктах. Наразі зафіксовано 28 повідомлень про руйнування, написав очільник ОВА Олександр Старух.

Серед ночі росіяни спрямували ворожий вогонь на Матвіївську громаду. Окупанти у зведенні заявили, що цілили у надважливий стратегічний об'єкт. Але ракета С-300 впала у полі, від її вибуху у місцевому освітньому закладі та будівлях поруч вибило всі вікна. Минулося без жертв. 

Луганщина: на окупованій частині Луганщини тривають заходи, спрямовані на примусову «любовь к родине», повідомили в ОВА. Жителі Новопсковської громади скаржаться на погрози з боку росіян за відмову відпускати дитину до школи.

Якщо колаборанти дізнаються, що хлопець чи дівчина не бере участь у навчальному процесі за програмою рф, додому одразу приїжджають представники окупантів та погрожують позбавленням батьківських прав.

Через пів року після окупації Лисичанська місцевий водоканал зміг лише вивести кілька кранів у різних районах населеного пункту, з яких мешканці відтепер набирають воду. Про її якість ніхто не говорить. Коли повернуть централізоване водопостачання в домівки окупанти теж відмовчуються.

Ровеньки перебувають під окупацією більш як вісім років. Там місцеві електрики навіть не в змозі самостійно замінити 450 метрів дефектного дроту лінії електропередачі. Для цього вони викликали спеціалістів з Республіки Комі — за понад 2 500 кілометрів від Луганщини. Ті на дев’ятий рік приїхали та допомогли енергетикам Ровеньківського РЕМ підвищити надійність електропостачання понад 100 споживачам.

Аби скоріше вивести гривню з обігу, росіяни, загострюючи гуманітарну кризу, намагаються максимально блокувати зняття національної української валюти з карток. Йдеться про людей, які отримують пенсію та соціальні виплати.

Харківщина: окупанти продовжують обстрілювати прикордонні населені пункти Куп'янського, Харківського та Чугуївського районів. Минулої доби під ворожим артилерійським та мінометним вогнем були Куп'янськ, Дворічна, Вовчанськ, Красне, Кам’янка, Чугунівка, Табаївка та інші міста і села області.

У Куп’янську внаслідок обстрілів пошкоджено житловий будинок та приватне підприємство. У селищі Дворічна Куп’янського району пошкоджено приватний будинок, горіли господарчі споруди. У Вовчанську Чугуївського району ворог обстріляв два двоповерхових багатоквартирних будинки: вибиті вікна та зруйновано дах. Є влучання в амбулаторію.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, Україна
В тему