10 Січня 2023
Новини

Україна виграла додатковий час завдяки обороні Соледара

Україна виграла додатковий час завдяки обороні Соледара
Україна виграла додатковий час завдяки обороні Соледара Донецької області, хоча росія це місто зруйнувала.

Про це президент Володимир Зеленський сказав під час відеозвернення, - пише hromadske.

Глава держави розповів, що 9 січня він зібрав засідання Ставки верховного головнокомандувача. Головною темою були найгарячіші напрямки фронту на Донеччині та Луганщині.

За його словами, під час засідання обговорювали не лише ситуацію довкола Бахмута, Соледара, Кремінної і Сватового, але й загальні перспективи на Донбасі на найближчі тижні.

Президент запевнив, що хоча окупанти сконцентрували найбільші свої зусилля на Соледарі, результатом цієї важкої й тривалої битви все одно стане повне звільнення Донбасу.

«Завдяки стійкості наших воїнів там, у Соледарі, ми виграли для України додатковий час і додаткові сили. А що хотіла росія там виграти? Повністю все зруйноване, життя майже не залишилось. І тисячі їхніх людей втрачені: уся земля під Соледаром у трупах окупантів і в шрамах від ударів. Ось так і виглядає божевілля», — сказав президент.

До речі, заступниця міністра оборони України Ганна Маляр напередодні повідомляла, що на сході України ситуація на полі бою нині складна. На деяких ділянках Донецької області українські військовослужбовці просуваються вперед, а на деяких — наступають російсько-окупаційні війська. Особливо важко зараз у Соледарі.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський 8 січня відвідав військових, які обороняють Бахмут і Соледар Донецької області. Він організував перекидання туди додаткових сил та посилення вогню.

А 9 січня Маляр заявила, що російсько-окупаційні війська розпочали новий потужний штурм Соледара на Донеччині. За її словами, окупанти перегрупувалися, відновили втрати, перекинули додаткові штурмові загони та змінили тактику після невдалої спроби захоплення міста й відступу.

Окупанти масовано застосовують артилерію, системи залпового вогню та міномети. Також вони залучили багато штурмових груп, сформованих із найкращих резервів «вагнерівців», стверджує Маляр.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир зеленський, донецьк, війна з Росією
В тему