11 Грудня 2022
Новини

«Укроборонпром» створив унікальний дрон-камікадзе: деталі

«Укроборонпром» створив унікальний дрон-камікадзе: деталі

Унікальний дрон-камікадзе створили українські розробники.

Дальність його польоту становить близько тисячі кілометрів, а вага всього 75 кілограмів. Про це керівник проектів концерну «Укроборонпром» Олег Болдирєв повідомляє в інтерв'ю «Настоящее время».

Згідно з його словами, війна рухається до протистояння роботизованих безпілотних систем. Тому Україна розробила дрон, схожий на іранський «Шахед», але з важливим покращенням.

Зазначається, що український безпілотник зможе атакувати цілі кілька разів.

«Він вже є. Я б назвав його «нульовим пацієнтом». Машина літає, говорячи про ударний безпілотник, мається на увазі варіант камікадзе. Але ми, українці, дуже жадібні люди. У нас будуть «камікадзе» з можливістю повернення», - заявив Болдирєв.

При цьому, він додав, що розробники використовують деякі деталі іноземного виробництва, однак розробка, програмне забезпечення та засоби зв'язку - українські.

Раніше ми повідомляли, що український дрон-камікадзе успішно пройшов низку випробувань.

Нагадаємо, що у держконцерні «Укроборонпром» 17 жовтня анонсували завершення розробки нової зброї з дальністю до 1000 кілометрів. Також «Укроборонпром» анонсував випуск 152-мм снарядів, які використовуватимуть українські захисники по всій лінії фронту.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, Україна
В тему

Останні матеріали