16 Листопада 2022
Новини

Промацування росією слабких місць: експерт про падіння ракет у Польщі

Промацування росією слабких місць: експерт про падіння ракет у Польщі

Падіння двох російських ракет на території Польщі 15 листопада – навмисне промацування росією слабких місць системи протиповітряної оборони (ППО) країни-члена НАТО.

Впевненість у цьому висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, акцентувавши увагу на тому, що ракети впали за сім кілометрів від кордону з Україною. На його думку, це багато про що говорить.

"росіяни зараз всі як один верещать про неефективність ЗРК Patriot, мовляв не змогли перехопити ракети. Ракети впали у 7 км від кордону з Україною, і це багато про що говорить. Наприклад, про те, що польське ППО просто не могло своєчасно відреагувати на прорив свого повітряного простору на стільки малу відстань. Часу на реакцію було критично недостатньо", – написав експерт.

На його думку, дві крилаті ракети, що впали в одній локації, – це не збіг і не прикрий інцидент:

"Це навмисне промацування слабких місць ППО. Тобто, глибина впливу з мінімальною протидією може становити до 10 км. І Польщі, і країнам НАТО слід сприймати цей Не прикрий інцидент саме так. Як загрозу їх безпеці, вивчення росією вразливих місць ППО країн членів Альянсу".

Раніше повідомлялося, що 15 листопада дві російські ракети впали на території Польщі, внаслідок чого загинули дві людини.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: польща, війна з Росією
В тему