0 0000
Новини

Скільки і де заробляють українці в Польщі

Скільки і де заробляють українці в Польщі

Нашим трудовим мігрантам не вдалося наздогнати та стати справжніми конкурентами  для поляків на ринку праці

Так, українським “заробітчанам” довелося віддати в Польщі в якості податків 5 млрд злотих, що становить, якщо говорити про доларовий еквівалент, близько 1,39 млрд.

За інформацією дослідження, українці щомісяця отримують в Польщі більше 2100 злотих, що у переводі  на гривні становить 15 тис. грн (або майже $ 580).

Робочий тиждень, який відпрацьовують наші земляки, триває 54 год. Серед українців – більше 50% робітників чоловічої статі, при цьому середнього віку близько 33 роки.

Зазвичай українцям доручають виконувати просту фізичну роботу, на яку не потрібно мати кваліфікацію (70,7%). Найчастіше «заробітчан» запрошують в домашні чи сільгоспгосподарства (37,6%),  реалізації ремонтних та будівельних робот (23,6%), в в аграрному секторі (19,3%). До слова, у сусідній країні для кожного п’ятого українця знайдеться робота в сільському господарстві. Як правило, ці роботи пов’язані зі збором ягід та фруктів в невеличких фермерських господарствах.

Також за інформацією опитування, в середньому українці приїздять на роботу в Польщу близько 10 разів поспіль, і працюють приблизно півроку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему