10 Вересня 2022
Новини

Що означатиме звільнення Куп'янська

Що означатиме звільнення Куп'янська

До позицій російських окупантів у Куп'янську дуже близько підійшли ЗСУ.

Про це 24 каналу розповів військовий експерт Олег Жданов.

Він наголосив, що, звільнивши Куп'янськ, ЗСУ повністю переріжуть логістику ізюмського угруповання російських військ.

Жданов зазначив, що Куп'янськ є основним логістичним вузлом щодо забезпечення ізюмського угруповання російських військ. Адже там проходить залізниця та є перехрестя автомобільних шляхів.

"Опанування цим містом фактично повністю перерізає логістику ізюмського угруповання російських військ", – сказав військовий експерт.

Тобто, пояснив він, у такому випадку можна буде казати, що ізюмське угруповання окупантів перебуватиме в оперативному оточенні нашими військами. Жданов пояснив, що військовий термін "оперативне оточення" означає, що наші війська фактично повністю перекриють Слобожанський оперативний напрямок.

"Тому ми говоримо не просто про оточення", – наголосив він.

За словами військового експерта, Балаклія була в оточенні, а точніше – у напівоточенні. Коли ЗСУ її обійшли, то загарбники, які не встигли відступити з неї, здавалися в полон після зачистки нашими військами. Це є тактикою.

"Коли ж ми перекриваємо повністю оперативний напрямок і логістичні шляхи, то це вже оперативне мистецтво", – заявив Жданов.

Тобто, резюмував військовий експерт, масштаб набагато більший. Жданов зауважив, що там, де річка Оскіл є найширшою, її форсування навіть за допомогою понтонних засобів буде дуже складним. Вона фактично є перешкодою. У росіян залишається лише мале вікно в напрямку від Ізюма на Лиман.

"Але ми можемо здійснювати вогневий контроль цієї ділянки місцевості за рахунок наших далекобійних систем – як артилерії ствольної, так і реактивної", – сказав військовий експерт.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, харків
В тему