20 Липня 2022
Новини

Луцького екссуддю ВАКС засудив до трьох років колонії

Луцького екссуддю ВАКС засудив до трьох років колонії

Екссуддю Луцького міськрайонного суду Олега Ющука за обвинуваченням у корупції вищий антикорупційний суд засудив до 3 років в’язниці.

Про це інформує Центр протидії корупції.

"Ющуку призначили 3 роки позбавлення волі і взяли під варту в залі суду. Вирок ухвалили судді ВАКС Євген Крук, Інна Білоус та Олексій Кравчук. Один із суддів ухвалив окрему думку.

Антикорупційна прокуратура звинувачує Ющука у зловживанні впливом і отриманні 500 доларів для впливу на свого колегу", - зазначають у ЦПК.

Повідомляється, що Ющук обіцяв мешканцю села Підгайці, на якого у грудні 2017 року склали протокол за нетверезе водіння, вплинути на свого колегу Андрія Сівчука, який мав розглядати цю справу. Суддя заявив, що за 500 доларів справу закрить за строками.

У березні суддю Ющука затримали "на гарячому" і повідомили про підозру у зловживанні впливом. Сівчука теж спершу затримали та провели обшук у його кабінеті, але потім справу щодо нього закрили.

ЦПК зазначає, що Вища рада правосуддя замість звільнити суддю Ющука, відправила його у почесну відставку із довічним утриманням. Але якщо вирок набере законної сили, то відставка судді може бути скасована.

Нині у сторін є 30 днів на те, щоб оскаржити вирок до апеляційної палати ВАКС.   

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суд, луцьк, Волинь, хабар
В тему