11 Липня 2022
Новини

Яка ситуація в регіонах України зранку 11 липня: важливе

Яка ситуація в регіонах України зранку 11 липня: важливе
російсько-окупаційні війська продовжували обстрілювати низку областей в ніч проти 11 липня.

Про це йдеться у зведенні обласних адміністрацій станом на ранок 11 липня.

Сумщина: минулої доби був мінометний обстріл — 5 вибухів — на території Есманської громади. Постраждалих і руйнувань немає. Ніч минула тихо. Сьогодні о 7:30 були «прильоти» по Шосткинському району — артобстріл. Інформація щодо наслідків уточнюється.

Дніпропетровщина: окупанти знову обстріляли касетними снарядами Криворізький район, дві громади — Апостолівську та Зеленодольську. У двох селах — Новосеменівці та Мар’янському — руйнування житла. Попередньо, люди не постраждали.

Харківщина: за ніч по Харкову росіяни завдали трьох ракетних ударів. Влучили у житлову багатоповерхівку, школу в Слобідському районі та складські приміщення в Основ'янському районі.

Внаслідок ракетного обстрілу зруйновано будівлю школи. Пожежі не було. Загиблих та постраждалих немає.

У шестиповерховому житловому будинку зруйнований під'їзд з 1 до 6 поверху. Пожежі не було. Рятувальники дістали жінку з-під завалів. Третя ракета влучила по відкритій території — пошкодила складські приміщення.

Протягом минулої доби по області окупанти обстрілювали Чугуївський, Ізюмський, Богодухівський райони. Горіли приватні будинки, господарчі будівлі, відкриті території. Вчора госпіталізували одну людину в Золочеві.

Луганщина: за ніч росіяни завдали п’яти ракетних ударів та здійснили чотири масованих артилерійських обстріли по населених пунктах на межі Луганщини та Донеччини.

Вони застосовують авіацію, ствольну та реактивну артилерію, намагаючись прорватися з Лисичанського та інших напрямків на Сіверськ та Слов’янськ. Уже більш як тиждень ці спроби безуспішні, росіяни намагаються просуватися зі сторони Попасної.

Донеччина: обстріли не припиняються. За добу окупанти обстріляли Бахмут, Горіхове, Ласточкіне, Стару Миколаївку, Ближню, Кліщіївку.

Було пошкоджено 49 об’єктів (35 житлових будинків, багатоповерхівка, 13 гаражів, промислові та інфраструктурні об'єкти).

За ніч — обстріли Торецька, Сіверська, Мар'їнської, Миколаївської та Часовоярської територіальних громад. Область перебуває без газу і частково без води й електрики. Евакуація населення триває.

Миколаївщина: зранку в Миколаєві лунали вибухи. Інформація уточнюється. Баштанський район: вчора обстрілів зазнала Широківська громада.

Там були влучання по вже зруйнованій будівлі ЦНАПу, школи, житловим будинкам та відкритим територіям домогосподарств. Потерпілих немає. Також тривають обстріли сіл по лінії зіткнення у Березнегуватській громаді.

У Миколаївському районі вчора ввечері внаслідок обстрілів села Лимани Галицинівської громади зайнялося поле з урожаєм та лісосмуга. Потерпілих немає.

Херсонщина: обласний центр учора перебував у диму від пожеж — горіли поля в Таврійському мікрорайоні та у передмісті. За повідомленням очевидців, пожежну допомогу окупанти не дозволяли присилати. Стабільно критичною залишається ситуація в районах області.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему

Останні матеріали