3 Травня 2022
Новини

У Запоріжжя прибули евакуйовані з Маріуполя

У Запоріжжя прибули евакуйовані з Маріуполя
Фото ілюстративне

Перша група цивільних українців з Маріуполя, яких евакуювали 1 травня, приїхала в Запоріжжя.

Про це повідомила наша кореспондентка з місця події, - пише hromadske.

Як перед приїздом розповіла очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук у коментарі журналістам, до Маріуполя прямують 156 людей. Втім, серед них можуть бути не лише люди з «Азовсталі».

За словами міністерки, Україна вже третю добу утримує відкритими гуманітарний коридор, завдяки якому люди можуть виїхати з Маріуполя та інших населених пунктів біля нього.

За її словами, на території «Азовсталі» залишаються декілька сотень людей, зокрема поранені військові, прикордонники, військові «Азову» та інших підрозділів ЗСУ, а також цивільні.

«Там є люди, які не встигли вибратися з-під завалів, тому що завали були такими, що за два дні вони просто не змогли їх підняти фізично. Нам треба продовжувати гуманітарну операцію з "Азовсталі" зокрема», — сказала міністерка.

Верещук запевняє, що Україна має план, як продовжувати людей з Маріуполя, де залишаються десятки тисяч, дітей та літніх людей, але немає ліків, води та зв'язку.

Нагадаємо, евакуація цивільних людей з «Азовсталі» у Маріуполі почалася 1 травня. Тоді виїхала перша група приблизно зі 100 людей. Серед евакуйованих — жінки, діти та літні люди. Евакуацію провели за підтримки ООН та Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Також 2 травня виїхали люди з інших районів Маріуполя. Зазначимо, 30 квітня в росії заявили також про евакуацію 25 людей із території заводу та ще десятка людей із будинків поруч, але де вони перебувають зараз, невідомо. Заступник командира полку «Азов» капітан Святослав Паламар («Калина») 30 квітня підтверджував, що українські військові передали на евакуацію з Маріуполя 20 цивільних, яких мають доправити в Запоріжжя.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, маріуполь, запоріжжя
В тему