22 Квітня 2022
Новини

Як Зеленський відреагував на вторгнення росії 24 лютого

Як Зеленський відреагував на вторгнення росії 24 лютого
Повномасштабне вторгнення росії в Україну розпочалось о 3:40 на ділянці Мілове в Луганській області.

Про це розповів секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю «Українській правді».

«Ми думали, що там вони заходять саме по території Донецької і Луганської областей. Ми вважали, що їхня мета після визнання "республік" — забрати їх у межах областей», — сказав Данілов.

За годину і 20 хвилин наступ розпочався за всіма напрямками. Данілов тоді поїхав до президента. У нього вже був міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

«Володимир Олександрович був у білій сорочці, і мені це так, знаєте... запам'яталося... Каже: "Ну, що? Будемо боротися!"», — згадав секретар РНБО.

Нагадаємо, в ніч проти 24 лютого путін у відеозверненні заявив про початок «спеціальної військової операції» проти України. Приблизно о 5:00 по всій країні прогриміли вибухи: росія вдарила по аеродромах, центрах військового управління та складах ресурсів.

В Україні запровадили воєнний стан та комендантську годину. Упродовж понад місяця тривали активні бої на Київщині, на підходах до столиці. Керівництво росії планувало захопити Україну за декілька днів. 2 квітня Міноборони України повідомило про звільнення всієї території Київської області. Там виявляють докази вбивств та катувань цивільних жителів.

Після невдачі на Київському та Чернігівському напрямку росія передислокувала більшість своїх військ на схід та південь України. 19 квітня президент Володимир Зеленський заявив, що велика битва за Донбас уже почалася. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, володимир зеленський
В тему