0 0000
Новини

Японець відбився від ведмедя завдяки карате

Японець відбився від ведмедя завдяки карате

Літній японець, який займається карате, зумів відбити напад ведмедя.

 

За даними японських ЗМІ, 68-річний Хірохіто Миягава активно займається карате і управляє залами для занять японськими бойовими мистецтвами – так звані додзьо в місті Фуефукі префектури Яманасі.

Він працював на городі в гірській місцевості, коли на нього несподівано напав ведмідь. Каратист не розгубився і завдав йому кілька ударів.

«Я відчув чиюсь присутність позаду, а коли обернувся, побачив ведмедя. Він стояв на задніх лапах і був готовий до нападу. Спочатку я вдарив його ногою в живіт, потім завдав ударів у груди, це подіяло, і ведмідь опустив голову, тоді я завдав ще удар ногою. Ведмідь втік в гори», – розповів чоловік.

При цьому тварина зуміла все-таки подряпати каратиста, але рани не є тяжкими.

Ведмеді, які спускаються до житла чи нападають на людей в горах, не є рідкістю в Японії. Щорічно фіксується понад 100 випадків таких нападів. Найчастіше це відбувається в травні і жовтні, до десяти інцидентів на рік закінчуються для людей трагічно.

Зокрема, в травні цього року в префектурі Акіта ведмідь задер жінку, яка збирала в горах трави. У минулому році в цій же префектурі від лап хижаків загинули чотири людини.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему