11 Квітня 2022
Новини

В Україні через війну інфраструктурні збитки перетнули позначку в $80,4 млрд

В Україні через війну інфраструктурні збитки перетнули позначку в $80,4 млрд

Через війну прямі втрати економіки України за тиждень зросли на 12,2 млрд доларів.

Станом на 11 квітня вони перетнули позначку у 80,4 млрд доларів, або 2,4 трлн грн. Про це йдеться в оновленій оцінці збитків українській економіці проєкту KSE Institute "росія заплатить".

Загальні збитки української економіки через війну коливаються від 564 млрд доларів до 600 млрд доларів. В такій оцінці, крім інфраструктурних збитків, входять також непрямі втрати. Наприклад, зниження ВВП, припинення інвестицій, відтік робочої сили, додаткові витрати на оборону та соціальну підтримку тощо.

За 47 днів російської агресії в Україні пошкоджено, зруйновано або захоплено щонайменше 23 тис кілометрів доріг і 37 тис квадратних метрів житлового фонду. Постраждали щонайменше 277 мостів та мостових переходів, 10 військових аеродромів, 8 аеропортів та 2 порти. 

Минулого тижня найбільше зросли втрати у житловій нерухомості через збільшення руйнувань, уточнення попередніх даних та коригувань у методиці. Друга за величиною причина зростання – втрата активів підприємств. 

Серед промисловості найбільших збитків зазнали металургія, коксохімічні та нафтопереробні підприємства, а також машинобудування. За підрахунками аналітиків проєкту, загальна сума прямих задокументованих збитків промисловості станом сягнула 6,25 млрд доларів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна, економіка, гроші
В тему