7 Квітня 2022
Новини

«Безперечно, українці можуть перемогти», - речник Пентагону

«Безперечно, українці можуть перемогти», - речник Пентагону

У Міністерстві оборони США вірять, що Україна може перемогти та відстояти свій суверенітет.

Про це інформують речник Пентагону Джон Кірбі, - пише УП.

"Я не думаю, що хтось напевно знає, якщо війна не буде припинена за допомогою дипломатії, як довго вона може тривати. Це неможливо знати. Я сказав би вам, що це може закінчитися сьогодні. Це могло б закінчитися сьогодні, якби путін вчинив правильно та сумлінно сів з українцями за стіл переговорів, вивів усі свої війська, відправив їх додому та поважав український суверенітет.

Очевидно, він обирає інший шлях. Він має намір переорієнтувати свої зусилля на східну частину країни – ту частину країни, де він, його війська та його приватні військові найманці вже 8 років порушують суверенітет України.

Той факт, що він збирається сконцентруватися у меншій географічній області, безумовно, дає можливість, що насильство продовжиться. У цій частині України вона може навіть посилитись.

І оскільки ми очікуємо, що українці продовжуватимуть боротися за цю територію, яка належить їм, і вони борються за неї вже 8 років, це може продовжити конфлікт довше, ніж будь-хто хоче, щоб він тривав. Але ви не можете повністю передбачити це", - сказав Кірбі.

Він зазначив, що коли б і як би не закінчилася війна, знадобиться ще час на відновлення України – і міжнародне співтовариство захоче взяти участь у цьому.

Представник Пентагону уточнив, що навіть якщо війна буде довгою, це не означає, що Україна не може перемогти.

"Звичайно вони (українці – ред.) можуть перемогти. І якщо ви подивитеся на те, що вони змогли зробити досі: путін не досяг нічого зі своїх стратегічних цілей в Україні. Він не взяв Київ. Він не скинув уряд. Він не прибрав Україну як національну державу.

Насправді він узяв під свій контроль лише невелику кількість населених пунктів. І навіть не вони були тими, на кого він справді полював. Ви знаєте: Маріуполь досі не взято. Він (путін – ред.) вивів свої війська із Києва. Він вивів свої війська із Чернігова. Харків не взяли. На півдні Миколаїв не взяли. Я думаю, докази – результати, які ви бачите щодня. Українці мужньо виборюють свою країну. І вони відмовили путіну у багатьох його стратегічних цілях. Тож, безперечно, вони можуть перемогти", - наголосив Кірбі.

Кірбі підкреслив, що в Україні не повинно бути війни – і "Путін може покінчити з цим сьогодні". Мета США, за його словами, – у тому, щоб переконатися, що Україна може продовжувати захищати себе, доки тривають дипломатичні зусилля.

"Другорядна мета полягає в тому, щоб переконатися, що ми можемо зміцнити східний фланг НАТО, щоб ми могли стримувати будь-яку агресію, будь-яку потенційну агресію з боку росії та путіна", – додав він.

Нагадаємо, високопоставлений представник американського військового командування генерал армії США Марк Міллі припустив, що війна в Україні триватиме "щонайменше кілька років". Генсек НАТО Єнс Столтенберг також висловив припущення, що війна росії проти України може тривати протягом багатьох місяців або навіть років. Президент росії володимир путін почав повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого, після 8 років гібридної війни рф проти України. Українці обороняються 43-й день.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: сша, війна з Росією
В тему