5 Квітня 2022
Новини

СБУ затримали керівника Миколаївської окружної прокуратури

СБУ затримали керівника Миколаївської окружної прокуратури
У державній зраді підозрюють керівника Миколаївської окружної прокуратури, який визнав, що співпрацював із представниками силових структур росії.

Про це повідомили у пресцентрі СБУ.

Там кажуть, що правоохоронці мають аргументовані докази того, що керівник Миколаївської окружної прокуратури співпрацював із представниками силових структур рф. Щоб відвести сліди від себе, чоловік використовував посередника.

За наявними даними, він передавав інформацію про:

  • оперативну обстановку в Миколаєві та області;
  • загиблих військових і цивільних осіб, полонених, місця їхнього утримання;
  • результати обстрілів Миколаєва;
  • добові паролі на блокпости на території області тощо.

Щоб задокументувати зрадника, спецслужбовці провели спецоперацію з імітації злочину. Через підставну особу українська спецслужба передала фігуранту імітовані списки загиблих військовослужбовців ЗСУ.

Через декілька днів ці списки вже зафіксували у представника рф, за яким також стежила СБУ. Спецслужбовці затримали посадовця під час спецоперації та офіційно оголосили про підозру за ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Внаслідок обшуків у фігуранта вилучили мобільний телефон, комп’ютерну техніку та флеш-носії з доказами його протиправної діяльності. Під час допиту зрадник визнав свою злочинну діяльність та надав відповідні покази.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: сбу, війна з Росією, миколаїв, прокуратура
В тему

Останні матеріали