4 Квітня 2022
Новини

Чоловіки-переселенці повинні ставати на військовий облік, - мер Луцька

Чоловіки-переселенці повинні ставати на військовий облік, - мер Луцька

У Луцьку чоловіки-переселенці мусять повідомити про зміну місця проживання у військкомат і стати на військовий облік.

Також у місті працює три соціальні їдальні для переселенців, за потреби відкриватимуть такі заклади ще. Переселенці мають можливість пройти арт-терапію. Про це йдеться у ранковому зверненні міського голови Луцька Ігоря Поліщука.

З його слів, усі підприємства працюють у штатному режимі. У Луцьку курсує 120 одиниць громадського транспорту, з яких 90 автобусів та 30 тролейбусів. В разі необхідності у місті будуть додавати ту чи іншу кількість транспорту.

Учора в трьох соціальних їдальнях прохарчували 1138 переселенців. Кількість вимушено переселених осіб щодня зростає, тому в разі необхідності у Луцьку шукатимуть нові місця для соціальних їдалень, зазначив міський голова.

Також він пояснив, що чоловіки-переселенці повинні ставати на військовий облік. Зі слів Ігоря Поліщука, при видачі довідки департамент соцполітики направляє інформацію у військкомат і там вживають заходів. Жодного випадку, коли департамент не повідомив про таких осіб, не було.

Якщо є ті, хто не беруть довідку, то є Закон України про воєнну службу і військовий обов’язок. Відповідно до нього при зміні місця проживання такі чоловіки мають стати на облік. За невиконання передбачена відповідальність.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, Волинь, війна з Росією
В тему