2 Квітня 2022
Новини

«Заради 100 000 біженців з України», - Молдова відмовилася приєднатися до санкцій

«Заради 100 000 біженців з України», - Молдова відмовилася приєднатися до санкцій

Молдова не буде вводити санкції проти росії і приєднуватися до західних санкцій проти неї, оскільки сильно залежить від російського газу. Це змушує країну зберігати нейтралітет.

Про це заявила президент Молдови Мая Санду в інтерв'ю Radio Europa Liber?.

 «Чи можемо ми сьогодні залишити країну без природного газу і без електрики? Ні, не можемо, ні заради наших громадян, ні заради 100 000 біженців з України, з яких 50 000 дітей» - сказала вона.

При цьому Санду додала, що в кооперації із західними партнерами Кишинів зараз шукає способи, як можна буде ліквідувати залежність від російських енергоресурсів.

Читайте також

Нагадаємо, раніше Парламентська асамблея Ради Європи одноголосно прийняла поправку про те, що Придністров'я є територією, яка знаходиться під окупацією росії.

Придністров'я - це територія Молдови. З 1992 року в результаті спровокованої рф громадянської війни в Придністров'ї розташовується так звана «Придністровська Молдавська Республіка» (ПМР). На території ПМР знаходиться контингент російських військ, які виступають в якості «миротворців» і нібито захищають російськомовне населення (213 тисяч жителів ПМР мають російські паспорти). На ділі ПМР є російським плацдармом, який створює загрозу Україні, Молдові та Румунії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, санкції, війна з Росією
В тему