28 Березня 2022
Новини

Рабінович оголосив про призупинення дії «ОПЗЖ»

Рабінович оголосив про призупинення дії «ОПЗЖ»

Співголова партії «ОПЗЖ» Вадим Рабінович оголосив про призупинення дії партії (хоча ще раніше її діяльність призупинила РНБО).

Сам Рабінович полетів до Ізраїлю. Запевняє: першого дня війни перебуває у контакті із посольством України, «робить все, що може» і «намагається бути корисним там, де зараз перебуває». Про це йдеться у заяві, опублікованій на сайті ОПЗЖ.

«Ми завжди говорили про мир. Партія будувалася, як партія миру. Але зараз миру немає. Дія партії призупинена. Війна змінює все. Світ до 24 лютого і після - це два різні світи. Сьогодні ми зобов'язані забути про рейтинги та будь-які партійні інтереси. Сьогодні важливий лише мир. Усі вузькопартійні інтереси потрібно забути. Усі суперечки припинені», - заявив Рабінович.

Він додав, що «кожен, хто може хоч на годину наблизити мир в Україні, повинен зробити для цього все можливе й неможливе».

Сам Рабінович 3 лютого полетів до Ізраїлю. Як запевняє - «на офіційне запрошення парламенту Ізраїлю на зустріч із парламентарями». Та після хвороби й операції «не повністю працездатний».

«З першого дня воєнних дій - у контакті з посольством України! Роблю все, що можу! Думаю, що посол України краще може розповісти про мої дії у цій ситуації. Не маючи змоги бути сьогодні в Україні, я намагаюся бути корисним там, де зараз перебуваю», - йдеться в заяві.

Нагадаємо, Рада нацбезпеки та оборони на час воєнного стану вирішила призупинити в Україні будь-яку діяльність партій, які мають зв'язки з росією. Серед них: «Опозиційна платформа — За життя», «Партія Шарія», «Наші», «Опозиційний блок», «Соціалістична партія України» та інші.

Політолог Володимир Фесенко в етері hromadske розповів, що представники ОПЗЖ почали критикувати росію та навіть розпускати свої фракції у місцевій раді з різних причин після початку активної війни. Так, в Україні з'явився закон про відповідальність за колаборацію, а декого з політсили змінити позицію змусили тільки особисті втрати від війни, вважає Фесенко.

Наразі зі складу фракції ОПЗЖ у Верховній Раді вже вийшли Ігор Абрамович, Тетяна Плачкова, Вадим Столар, Олександр Фельдман та інші.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Політика
В тему