22 Лютого 2022
Новини

«Укрзалізниця» не скасовуватиме потяги на схід України

«Укрзалізниця» не скасовуватиме потяги на схід України

Із підконтрольним Україні Донбасом «Укрзалізниця» не планує припиняти залізничне сполучення.

Але УЗ обіцяє підвищити заходи безпеки. Про це повідомив на брифінгу член правління Укрзалізниці Олександр Перцовський, передає «Укрінформ».

Він нагадав, що Україна не має і не буде мати сполучення з окупованими територіями, проте залишається сполучення з підконтрольним Україні Донбасом. Наприклад, швидкісний потяг доходить до міста Покровськ на Донеччині.

«Ми продовжуємо штатно працювати. Звичайно, підвищені всі заходи безпеки. Ми ... працюємо на всіх напрямках і закликаємо спокійно подорожувати Україною. Жодні провокації нас не зупинять в цьому», — сказав Перцовський.

Член правління також закликав українців, які прагнуть повернутися додому, але через скасування низки авіарейсів не можуть цього зробити, користуватися потягами. Поїзди «Укрзалізниці», наприклад, курсують через польські Перемишль, Варшаву та австрійський Відень.

На тлі повідомлень медіа та заяв західних політиків про ймовірне вторгнення Росії в Україну низка авіакомпаній скасувала авіарейси з або в України. Тоді Кабінет міністрів виділив Міністерству інфраструктури 16,6 мільярда гривень для гарантування безпеки польотів у повітряному просторі України. Міністр інфраструктури Олександр Кубраков зазначав, що у разі потреби держава забезпечить повернення всіх громадян України з-за кордону.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: укрзалізниця, Україна
В тему

Останні матеріали