1 Лютого 2022
Новини

У Луцьку помер скульптор Головань

У Луцьку помер скульптор Головань

Відомий луцький скульптор Микола Головань помер.

Про це повідомив користувач Facebook Микола Більшевич.

«Він ще хотів пожити лише для того, щоб допрацювати своє дитя... Вічна пам'ять, Миколо Микитовичу...» – йдеться у дописі.

Варто зауважити, що Дім Голованя - відомий на всю Україну та входить у ТОП-5 екстравагантних будівель України. У 2016 році Миколі Голованю присвоїли звання «Почесний громадянин міста Луцька».

У пам’ять про скульптора в обласному центрі Волині облаштують сквер. Сквер на вулиці Драгоманова міська рада має намір облаштувати цьогоріч. Наразі там вже зібрана частина робіт Миколи Голованя.

Помер відомий на всю Україну скульптор Микола Головань у ніч на 1 лютого.

Довідково: Микола Головань народився 9 січня 1943 року в Луцьку. Навчався у Теремнівській загальноосвітній школі. З 1959 по 1965 рік навчався у Львівському училищі декоративно-прикладного мистецтва імені Івана Труша.

У 1971 році відкрив першу персональну виставку у кінотеатрі «Промінь»: скульптура, живопис, графіка.

Працював скульптором 8 років у Художньому фонді України та 22 роки – в художньому комбінаті.

Брав участь в скульптурних пленерах у м.Луцьку «Пам’ять крізь віки» (2001) та садово-паркової культури у Франції (2002).

За вагомий внесок у розвиток естетичного і високохудожнього середовища в місті Луцьку, а також популяризацію образотворчого мистецтва скульптору Миколі Голованю присвоєно звання «Почесний громадянин міста Луцька» (рішення Луцької міської ради від 27 липня 2016 року № 11/1).

За своє життя він створив скульптури на пішохідній вулиці міста Лесі Українки, в Центральному парку та в інших куточках обласного центру. Також побудував на березі річки Стир архітектурну пам’ятку – Будинок скульптора. Ця споруда прикрашена більше, ніж п’ятьмастами скульптурами різних стилів. Вона постійно приваблює туристів з усього світу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, Волинь, смерть
В тему