14 Січня 2022
Новини

В Україні вночі хакери атакували урядові сайти

В Україні вночі хакери атакували урядові сайти

В Україні в ніч на 14 січня сталася кібератака на сайти міністерств і Кабміну.

Цей факт підтвердили у МОН.

Зокрема постраждали вебресурси Міністерства освіти, Міністерства закордонних справ, Міністерства у справах ветеранів, Міністерства енергетики, сайт ДСНС, Кабміну. До роботи залучили кіберполіцію та СБУ.

У СБУ заявляють, що, за попередньою інформацією, витікання даних не сталося. Вже відновив роботу сайт Кабміну.

Також у СБУ зазначили, що на головній сторінці вищезгаданих сайтів розмімтили повідомлення провокаційного характеру. Водночас контент сайтів не змінили, а витікання персональних даних, за попередньою інформацією, не відбулося.

Раніше речник МЗС Олег Ніколенко підтвердив, що на сайт відомства сталася хакерська атака. Спеціалісти займаються відновленням роботи ІТ-систем.

На частині ресурсів на головній сторінці було розміщено повідомлення трьома мовами: російською, українською та польською.

Не працює і сайт «Дія». На головній сторінці йдеться, що тривають планові технічні роботи. Водночас сайти МОЗ, МВС, Мінсоцполітики, Мінінфраструктури, Мінцифри працюють без збоїв. Наразі Кіберполіція не коментувала хакерську атаку. Невідомо, хто за неї відповідальний.

Для запобігання розповсюдженню атаки на інші ресурси та локалізації проблеми тимчасово зупинили роботу низки інших урядових сайтів. Наразі правоохоронці розслідують інцидент та збирають цифрові докази.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, кабінет міністрів
В тему