13 Січня 2022
Новини

На Донбасі травмували українського військового

На Донбасі травмували українського військового

На Донбасі 12 січня збройні формування РФ тричі відкривали вогонь у бік позицій ЗСУ, один з них – із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Внаслідок обстрілу один український військовослужбовець отримав поранення. Його госпіталізували до лікувального закладу. Він - у задовільному стані, - інформують у штабі ООС.

Обстріли окупанти вели у напрямку Причепилівки (двічі з ручних та станкових протитанкових гранатометів) та Новозванівки (з мінометів калібру 120 мм).

Зазначається також, що українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене "Мінськом" озброєння та змусивши противника припинити обстріли. Рубежі нашої держави залишилися незмінними завдяки зусиллям воїнів ООС.

Станом на 7:00 13 січня порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксували.

Нагадаємо, 10 січня на Донбасі на невідомому вибуховому пристрої підірвалися двоє військовослужбовців ЗСУ. Обидва бійці отримали травми, несумісні із життям.

Як повідомили в Офісі генпрокурора, за цим фактом розпочали кримінальне провадження за ч.3 чт. 425 (недбале ставлення до військової служби) ККУ. Трагедія сталася на контрольованій Україною території в районі селища Крута Балка. Винним загрожує від 5 до 7 років ув'язнення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: донбас, війна на сході україни, росія, оос, збройні сили україни
В тему