11 Серпня 2021
Новини

«Дельта» на Волині: у скількох мешканців підозрюють та в яких громадах

«Дельта» на Волині: у скількох мешканців підозрюють та в яких громадах

На Волині в 11 осіб підозрюють небезпечний штам коронавірусу «Дельта».

Нині у волинян, хворих на COVID, відібрали зразки біоматеріалу, - пише ІА "Волинські Новини".

До слова, наразі "Дельту" виявили в семи волинян: чотири у Володимир-Волинській громаді, по одному у Луцькій, Ковельській та Іваничівській громадах. Особи не подорожували за межі України, тому хвороба передалася в країні. Відомо, що двоє людей відпочивали в Одесі, а ще одна була в зоні АТО.

Як розповіла головна державна санітарна лікарка області Наталія Янко, ще 11 зразків перебувають на секвенуванні в Інституті молекулярної біології та генетики НАН України в Києві.

За її словами, у зразка визначили мутації, що характерні штаму «Дельта», але нині чекають офіційного підтвердження. П’ятеро з осіб є мешканцями  Луцької громади, троє – з Ковеля, серед них – один летальний випадок, по одній особі з Любомльської, Ківерцівської та Іваничівської громад. П’ятеро з цих одинадцяти осіб їздили за кордон: до Російської Федерації, до Кіпру та на окуповані території, АР Крим. Хворі – віком 64-71 рік і жоден з них не щеплений.

Головна лікарка області зауважила, що 7 осіб в стані середньої важкості перебувають в інфекційній лікарні.

Наталія Янко наголошує: симптоми штаму «Дельта» подібні до ангіни – немає кашлю, зате є біль у горлі, висока температура, і ще додаються шлунково-кишкові розлади.

«У цих хворих не фіксується зникнення нюху, натомість в них підвищується ризик утворення згустків крові, які можуть призводити до некрозу тканин і тромбозу. «Дельта»-штам дуже заразний, його порівнюють з вітряною віспою: достатньо 15 секунд, щоб заразитися. І якщо раніше більшість хворих, у яких виявляли коронавірус, це були люди старшого віку, тепер же пацієнти помолодшали: були дні, коли з 9 хворих, п’ятеро були діти, а решта – 18-48 років», – наголошує головний державний санітарний лікар області.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, коронавірус, Надзвичайні події
В тему