4 Серпня 2021
Новини

Вбивство Шеремета: Кузьменко пом'якшили запобіжний захід — вона під нічним домашнім арештом

Вбивство Шеремета: Кузьменко пом'якшили запобіжний захід — вона під нічним домашнім арештом
Лікарці та волонтерці Юлії Кузьменко, яку обвинувачують в убивстві журналіста Павла Шеремета, пом'якшили запобіжний захід.

Про це повідомив адвокат підозрюваної Тарас Безпалий.

Їй змінили запобіжний захід з цілодобового на нічний домашній арешт (з 23:00 до 6:00). Крім того, суд дозволив обвинуваченій зняти електронний браслет.

Нагадаємо, Кузьменко перебувала під цілодобовим домашнім арештом майже рік — з 11 серпня 2020 року. А з грудня 2019 року вона була під вартою.

12 грудня 2019 року музиканта й військового Сил спеціальних операцій ЗСУ Андрія Антоненка, лікарку «Охматдиту», волонтерку і дитячу хірургиню Юлію Кузьменко на псевдо «Лиса», а також війську лікарку Яну Дугарь затримали в справі Шеремета.

Слідство довгий час наполягало, що Андрій Антоненко, «захопившись ультранаціоналістичними ідеями» і «культивуючи велич арійської раси», організував убивство Шеремета й залучив до злочину Юлію Кузьменко, Яну Дугарь та інших невстановлених осіб, які мали навички роботи зі зброєю та вибуховими пристроями. За даними слідства, Юлія Кузьменко закладала вибухівку під авто, Антоненко був тим, хто супроводжував її, а Яна Дугарь напередодні проводила розвідку.

Але 21 травня 2020-го стало відомо, що підозрюваним змінили підозри. З них зникли згадки про «ультранаціоналістичні ідеї» і «велич арійської раси», а організаторами слідство тепер називає невстановлених осіб. Натомість Антоненка тепер називають виконавцем злочину, як і Кузьменко, а Дугарь — пособницею.

Суд також уже пом'якшив запобіжні заходи Дугарь, яку відпустили під заставу, а також Антоненко, який тепер перебуває під домашнім арештом.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вбивство, арешт, смерть
В тему