9 Липня 2021
Новини

«Укрпошта» випустила нову марку й конверт із зображенням не просто письменниці – красуні!

«Укрпошта» випустила нову марку й конверт із зображенням не просто письменниці – красуні!

Укрпошта випустила поштовий блок з маркою «Леся Українка. 1871-1913». Презентація та погашення марки і конверта спеціальними поштовими штемпелями «Перший день» відбулося в Луцьку та у Києві.

Під час заходу директор Волинської дирекції «Укрпошта»  Іван Люсак розповів, що згаданий поштовий блок з маркою вводиться в обіг 9 липня. 10 липня Колодяжненському літературно-меморіальному музею Лесі Українки виповнюється 72 роки, тож спецпогашення  приурочене до цієї дати.

Новий поштовий блок виконаний художницею та ілюстраторкою Поліною Дорошенко. Ця її робота створена в рамках арт-проєкту «Діячі України», в якому молоді художники сучасною графічною мовою передають характери відомих особистостей.

Тираж поштового блоку 20 тисяч примірників номіналом 27 гривень.

– Це уже третє спільне з Укрпоштою спецпогашення, присвячене Лесі Українці, – зауважила директорка Волинського краєзнавчого музею Оксана Важатко. – А до наступного року ми за сприяння народної депутатки Ірини Констанкевич сподіваємося відреставрувати будиночки Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки та відкриємо оновлену експозицію.

До слова, музей у Колодяжному заснований 10 липня 1949 року. На той час у сірому будинку жила родина, яка викупила його у Юрія Косача. У білому будинку була бібліотека і невеличка експозиція, яка складалася з кількох десятків фотографій, які розповідали про життя Лесі Українки. Потім і у сірому будиночку зберігалися книги і бібліотекарі були першими екскурсоводами, які розповідали про Лесю Українку і родину Косачів. Та з роками музей розбудовувався і став відомий далеко за межами Волині.

Народна обранка Ірина Констанкевич зауважила, що саме на Волині та в Луцьку  формуються тренди щодо відзначення ювілею Лесі Українки: «На цьому конверті, на цій марці, інша Леся. Вона молода, вона сучасна, вона красива. З неї зняли оту радянщину, збили оте нашарування, і Леся постала в абсолютно новому образі»

Насамкінець заходу Іван Люсак спільно з гостями погасили марку та конверт.  

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: укрпошта, ірина констанкевич
В тему