25 Лютого 2021
Новини

Телеканалу «НАШ» призначили позапланові перевірки

Телеканалу «НАШ» призначили позапланові перевірки

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення призначила ще дві позапланові безвиїзні перевірки "НАШ".

Про це пише  "Укрінформ". 

Таке рішення Нацрада ухвалила на засіданні 25 лютого.

Першу перевірку призначили через програму "Наш ранок" 3 лютого. Під час якої відбувалася пряма трансляція брифінгу нардепа "ОПЗЖ" Вадима Рабіновича щодо санкцій проти іншого нардепа "ОПЗЖ" Тараса Козака та восьми юридичних осіб, пов’язаних з ним.

Член Нацради Максим Онопрієнко: "Я не буду повторювати ту кількість разів, коли вживалося слово "фашизм" і подібні речі… Це був прямий ефір, але ведучі передачі не спростували і не поставились критично до жодного висловлювання політика".

Ще одну позапланову безвиїзну перевірку призначили за результатами моніторингу ефіру 4 лютого.

Онопрієнко: "Це була пряма трансляція о 15.04 передачі "Марафон" за участі народного депутата сьомого та восьмого скликань Євгена Балицького. Було зафіксовано використання плашки з текстом, що містить терміни "фашист", "нацист" стосовно лідера ГО "С14" Євгена Карася".

Обидві перевірки призначено на дотримання вимог законів "Про телебачення і радіомовлення" та "Про інформацію".

Голова Нацради Ольга Герасим’юк додала, що висловлювання містять "жахливі речі" – і "так званий Голодомор", і звинувачення, що в Бабиному Яру євреїв вбивали саме українці.

Нагадаємо, 4 лютого після санкцій проти телеканалу 112, ZIK та NewsOne біля будівлі телеканалу "НАШ" вимагали його закриття. Тоді між активістами і правоохоронцями відбулася сутичка.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: київ, телебачення
В тему

Останні матеріали