25 Лютого 2021
Новини

Що медики розповідають про вакцинацію на Волині

Що медики розповідають про вакцинацію на Волині

На Волині медики після вакцинації пацієнтів проти COVID-19 пів години спостерігають за ними.

Про це 25 лютого біля ковідного госпіталю на базі другого корпусу обласної клінічної лікарні розповіла сімейний лікар Наталія Щербіна, - про це пише ІА "Волинські новини".

За її словами, навчання волинських медиків, які проводять в області кампанію вакцинації проти коронавірусу, проходило в кілька етапів, зокрема в Києві.

«Це ознайомлення з вакциною, методами її введення. Ми проговорювали всі питання, ознайомлювалися з європейським досвідом, зокрема з практиками Ізраїлю, США, Великобританії. Ми отримали великий об’єм інформації – і про медичні аспекти, і про будову вакцини, і про проведені дослідження. Нас навчили проводити огляди, розповіли про протипоказання», – сказала вона.

Додала, що різниця з вакцинаціями проти інших хвороб полягає лише в дозі препарату і його складі: «Сама ж процедура дуже подібна, починаючи від тих щеплень, які ми робимо діткам із народження. Просто це нова вакцина».

Протипоказання до вакцинації лише одне – раніше зафіксований анафілактичний шок на вакцинацію. Супутні хвороби чи поважний вік не є причинами для того, щоб не робити щеплення. «Навпаки це покази для вакцинації. Людям 60-80 років і старшим показана вакцинація. Їх будемо щеплювати на другому етапі», – сказала Наталія Щербіна.

Вакцинація розпочинається з консультації з сімейним лікарем, далі його дані вносять в електронну карту, пацієнт надає свою згоду, а потім вводиться сама вакцина. Насамкінець за пацієнтом спостерігають 30 хвилин.

Нагадаємо, 25 лютого, Волинь отримала 14 200 доз вакцини від коронавірусу фірми AstraZeneca. Препарати передали шістьом мобільним бригадам, створеним в області.

Лікар-пульмонолог, завідувач інфекційного відділення №2 тимчасового інфекційного стаціонару госпітальної бази для надання медичної допомоги хворим на COVID-19 КП «Волинська обласна клінічна лікарня» Олег Яковенко став першим у Волинській області, хто отримав вакцину проти коронавірусної інфекції.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, вакцинація, коронавірус, Надзвичайні події
В тему

Останні матеріали