15 Січня 2021
Новини

Комплекси через зовнішність: як допомогти підлітку

Комплекси через зовнішність: як допомогти підлітку

До підліткового віку діти не надто звертають увагу на свій вигляд та привабливість, проте, коли настає цей вік, батькам варто слідкувати за тим, що вони говорять своїм дітям.

Психологи радять звертати увагу на необережні фрази. Можливо, ви хотіли зробити як краще, але дитину це може «поранити». Наприклад, «не їж тих булочок, а то вже як бочка», «не одягай коротку сукню, краще заховай ноги», «маєш криві зуби, не смійся так широко» тощо.

Після цього дитина починає більше придивлятися до своїх недоліків. У цей час вони надто вразливі: у когось завеликі груди, в когось за маленькі, прищі, ріст, повнота, м’язи.

Звісно, не тільки сім’я впливає на підлітка, проте батьки відіграють найважливішу роль у формуванні думки про себе.

Поради батькам:

  • не акцентуйте увагу на зовнішніх недоліках дитини,
  • не порівнюйте її з іншими,
  • допоможіть їй.

Візьмемо до прикладу проблему прищів, адже вони є у кожного підлітка. Підтримайте свою дитину порадою, сходіть разом до дерматолога.

Якщо в підлітка є зайва вага, порадьтеся з дієтологом, запишіться разом в спортзал тощо.

Важливо! Поділіться своїми проблемами в такому ж віці, тоді дитина зрозуміє, що вона не одна зіштовхувалася з такими проблемами.

Також психологи рекомендують зайняти дитину чимось цікавим, наприклад, віддати на якийсь гурток, аби вона могла заповнити час корисним. Якщо ви знайдете те, що подобається дитині, думки про зовнішність відійдуть на задній план.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: підлітки, діти, допомога, батьки
В тему