16 Листопада 2020
Новини

Ще одна вакцина від COVID-19 показала майже 95% ефективності

Ще одна вакцина від COVID-19 показала майже 95% ефективності
Американська компанія Moderna повідомила про успішність вакцини на 94,5%.

Про це пише hromadske з посиланням на BBC .

Компанія вважає, що «це великий день», бо попередні дані показують дуже високу ефективність її вакцини і додають упевненості, що пандемію вдасться подолати.

Так, у дослідженні вакцини (третій, завершальний етап) взяли участь 30 тисяч американців, половині з яких дали дві дози вакцини з інтервалом у 4 тижні. Іншій половині кололи плацебо. Аналіз ґрунтувався на перших 95 учасників експерименту з цих 30 тисяч, які захворіли на COVID-19.

Так, лише п’ятеро з 95 пацієнтів вакцинувалися препаратом від Moderna, решта 90 це ті, хто отримав плацебо. Тобто ефективність вакцини становить 94,5%, кажуть у компанії.

Також там уточнили, що з 95 хворих 11 людей мали важку форму захворювання, але жоден з них не вакцинувався від коронавірусу.

Результат у 94,5% є дуже добрим, наприклад, Всесвітня організація охорони здоров'я казала про необхідність створення вакцини з ефективністю понад 50%, щоби розпочати вакцинацію населення.

В Moderna вже заявили про намір подати заявку на реєстрацію вакцини у найближчі тижні.

Чи не найбільша перевага вакцини Moderna над препаратом від Pfizer та BioNTech — вона не потребує зберігання при наднизьких температурах (мінус 70 градусів за Цельсієм). Вакцина Moderna не псується за стандартних температур холодильника — 2-8 градусів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, Світ, Надзвичайні події, вакцинація
В тему