13 Листопада 2020
Новини

«У мерів нема повноважень забороняти дію рішень уряду», - Шмигаль про карантин на вихідні

«У мерів нема повноважень забороняти дію рішень уряду», - Шмигаль про карантин на вихідні

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що міські голови не мають повноважень не вводити карантин.

Про це він сказав на селекторній нараді з керівниками областей щодо ситуації з поширенням коронавірусу на території країни. На ній також були присутні керівники міністерств і апарату РНБО, передає пресслужба уряду.

"У міських голів немає повноважень дозволяти або забороняти дію рішень уряду на території окремо взятої територіальної одиниці. Карантин вихідного дня стосується лише визначеного переліку суб’єктів господарювання, які є на території України. Якщо це, наприклад, ТРЦ, то він має бути закритий протягом вихідних", – висловив прем’єр обурення відмовою мерів деяких міст виконувати настанови влади щодо нових карантинних обмежень.

Шмигаль доручив головам облдержадміністрацій скоординувати роботу місцевої поліції, а також Держпродспоживслужби для перевірки суб’єктів господарювання, які з 00:00 суботи й до 00:00 понеділка не повинні приймати відвідувачів.

Зі свого боку глава МВС Арсен Аваков запевнив, що представники влади вже провели перемовини з усіма великими торговельними мережами. За його словами, всі учасники ринку запевнили, що будуть працювати згідно із законодавством. Також міністр попередив, що біля великих торгових об’єктів чергуватимуть представники Національної поліції.

Фахівцям Держпродспоживслужби спільно з правоохоронцями було доручено здійснювати перевірки щодо дотримання протиепідемічних заходів у невеликих магазинах та на продуктових ринках в українських містах під час дії карантину вихідного дня.

Нагадаємо, що з п'ятниці, 13 листопада, в Україні почала діяти постанова Кабінету міністрів про карантин вихідного дня, яка, однак, не стосуватиметься релігійних заходів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: кабінет міністрів, Денис Шмигаль, карантин, коронавірус, Надзвичайні події
В тему