0 0000
Новини

В Ковелі чоловік вкрав і знищив автомобіль сестри-переселенки

В Ковелі чоловік вкрав і знищив автомобіль сестри-переселенки

У Волинській області засудили жителя міста Ковель, який вкрав і знищив автомобіль переселенки із зони бойових дій на Донбасі.


7 травня, 2015 року, ковельчанин потрапив у ДТП, проте тільки зараз його будуть судити за незаконне заволодіння транспортним засобом.
Знищений автомобіль, на якому чоловік потрапив в аварію, раніше належав переселенці з Донбасу, яка залишила свій будинок і переїхала в Ковель разом з цивільним чоловіком. Все, що переселенці змогли забрати з собою після початку війни - це були деякі особисті речі, документи і автомобіль марки «Тойота Королла», ринкова вартість якого становить 257480 гривень.
6 травня, брат переселенки, не запитавши дозволу у власниці та її чоловіка, взяв ключі і поїхав на чужому автомобілі за продуктами, але по дорозі зустрів своїх друзів і почав з ними випивати. Далі друзі перемістилися в бар "Престиж" і там продовжили пиячити.
Після того, як брат власниці автомобіля добряче захмелів, він передав ключі від автомобіля своєму знайомому і вони разом продовжили їздити по місту на транспортному засобі. Роз'їжджали по місту до 7 годин ранку, поки п'яний водій не заснув і не зробив наїзд на людину. Автомобіль отримав такі пошкодження, що вже не підлягає ремонту.
Чоловік частково визнав свою провину в тому, що не слід сідати за кермо автомобіля не тверезим, але додає, що раніше неодноразово їздив на цьому авто разом із сестрою та її цивільним чоловіком, тому вважав, що також має право керувати транспортним засобом.
У свою чергу жінка каже, що всього два рази дозволяла сідати чоловікові за кермо свого автомобіля, але виключно в її присутності, оскільки у нього не було навиків водіння транспортним засобом.
Після аварії винуватець заявляв, що він поверне своїй сестрі 11 тисяч доларів за автомобіль, проте так цього і не зробив.
Чоловіка визнали винним та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном у 2 роки. Крім того, його зобов'язали відшкодувати збиток у розмірі 228 тисяч гривень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему