23 Жовтня 2020
Новини

«Опитування Зеленського»: суд відхилив позов до президента

«Опитування Зеленського»: суд відхилив позов до президента

Окружний адміністративний суд міста Києва розглянув позов до Володимира Зеленського щодо незаконності проведення всеукраїнського опитування в день виборів. Позов відхилили.

Про це повідомляє пресслужба суду.

У рішенні суду говориться, що обов’язковою умовою надання правового захисту судом є наявність порушення прав особи на момент звернення до суду. Оголошення державного посадовця про майбутню дію не може порушувати права громадянина на момент його звернення до суду.

"Виходячи з меж заявлених вимог та аналізу положень чинного законодавства суд дійшов висновку, що позов є необґрунтованим та недоведеним достатніми доказами, і відмовив позивачу у його задоволенні", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, позов подав житель Івано-Франківської області. Він просив визнати протиправним оголошення опитування 25 жовтня.

Українцям запропонують п'ять питань: про довічне ув'язнення за корупцію, про вільну економічну зону на Донбасі, про скорочення кількості народних депутатів до 300, щодо легалізації канабісу, про гарантії безпеки за Будапештським меморандумом.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир зеленський, суд, президент
В тему