19 Жовтня 2020
Новини

Скільки коронавірус живе на шкірі людини

Скільки коронавірус живе на шкірі людини

Коронавірус залишається на шкірі людини протягом дев’яти годин.

Для порівняння, патоген, що викликає грип, виживає на шкірі людини приблизно 1,8 години, - йдеться в дослідженні вчених з японського Медичного університету Кіото, - повідомляє НВ.

«Дев’ятигодинне виживання SARS-CoV-2 (штам вірусу, який викликає COVID-19) на шкірі людини може збільшити ризик контактної передачі в порівнянні з IAV (вірусом грипу A), тим самим прискорюючи пандемію», — йдеться в повідомленні.

Результати були отримані в ході експериментів, коли на шкіру людини наносили по 100 тисяч зразків коронавірусу і грипу, а потім фіксували час, який проходить до зникнення вірусів з шкіри. Віруси грипу зникали за 1-2 години, а коронавірус в окремих випадках залишався протягом 11 годин, в середньому ж — 9 годин.

При цьому група дослідників перевірила шкіру, взяту з зразків розтину, тобто живі люди не піддавалися навмисному зараженню.

При цьому дослідження показало, що і коронавірус, і вірус грипу знищуються при обробці шкіри 80-процентним розчином етанолу, який використовується в дезінфікуючих засобах для рук.

«Більш тривале виживання SARS-CoV-2 на шкірі збільшує ризик контактної передачі, проте гігієна рук може знизити цей ризик», — йдеться в дослідженні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, Надзвичайні події, Світ, Люди
В тему