16 Жовтня 2020
Новини

Тихановська планує візит до України

Тихановська планує візит до України

Після проведення місцевих виборів, до України планує приїхати Світлана Тихановська, білоруська опозиціонерка.

Про це вона заявила в інтерв'ю білоруській службі "Радіо Свобода".

"Ми дуже раді, що Україна зайняла сильну позицію стосовно Білорусі, особливо міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Вони готові підтримати санкції. Можливо, це буде ваш список, можливо, підкріплений введеними санкціями ЄС. Це явний знак підтримки білоруського народу в боротьбі", - зазначила вона.

За словами Тіхановської, Білорусь хоче будувати партнерські, взаємовигідні відносини з Україною.

"Вони нам близькі історично та культурно. На Заході мене часто запитують, чи розуміють росіяни білоруську мову, коли ти починаєш говорити. Я відповідаю: “Ні, вони не розуміють, але українці нас зрозуміють. Ми розуміємо українську, вони розуміють нас. Наші мови трохи ближчі". Найближчим часом ми плануємо поїздку до Києва. Після місцевих виборів вже", - додала вона.

Як раніше повідомлялося,білоруська опозиціонерка Світлана Тіхановська повідомила, що 25 жовтня Олександру Лукашенку оголосять народний ультиматум. 

Нагадаємо, після президентських виборів, які відбулися 9 серпня 2020 року, в Білорусі триває політична криза, яка супроводжується масовими протестами, затриманнями журналістів і опозиціонерів, а також силовим розгоном акцій. Протестувальники називають результати виборів фальсифікацією, згідно з якими Лукашенко здобув перемогу з більш 80% підтримки.

Опозиціонерка і головна конкурентка на виборах Лукашенка Світлана Тіхановська — виїхала в Литву. 8 серпня опозиційні сили оголосили про створення Координаційної ради, яка представляє інтереси протестувальників. Згодом 23 вересня Лукашенко провів так звану “інавгурацію”.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: білорусь
В тему