12 Жовтня 2020
Новини

В Європі посилюють карантин через COVID-19

В Європі посилюють карантин через COVID-19

Країни Європи ввели нові обмеження в спробі сповільнити поширення коронавірусної інфекції.

У деяких останнім часом спостерігається значне зростання кількості нових хворих, - пише Обозреватель.

Наприклад, у Німеччині громадянам обмежать відвідування барів і ресторанів, а в Чехії розглядають можливість введення режиму ізоляції. Також на посилення карантинних заходів пішли Польща і раніше Великобританія.

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що тим містам, де фіксується високий показник заражень, відведуть до 10 днів для того, щоб ті забарилися швидкість поширення коронавірусу. Інакше, підкреслила вона, доведеться ввести жорсткі обмежувальні заходи.

Поки ж у Берліні барам і ресторанам дозволили працювати тільки до 23:00, такий графік діятиме до 31 жовтня. Аналогічні обмежувальні заходи вводяться у фінансовій столиці Німеччини Франкфурті-на-Майні. Також у містах обмежать години роботи всіх магазинів. Під виняток потрапили тільки аптеки і станції заправки автомобілів.

У Чехії четвертий день поспіль реєструють рекордно високе число заражень COVID-19. За даними місцевого МОЗ, за добу 11 жовтня в країні зареєстрували 8 тис. 618 нових випадків зараження, тоді як днем раніше виявили 5 тис. 394 нових хворих.

Загалом в Чехії, де проживає 10,7 млн осіб, з початку пандемії діагностували вже більше 109,3 тис. Заражень коронавірусів, померли від нього 905 чоловік.

Більш того, за даними європейського центру контролю і запобігання захворювань, в Чехії за останні два тижні зафіксовано найшвидше зростання заражень COVID-19 в Європейському Союзі. У країні, де на 100 тис. осіб припадає 398 заражень, випереджає Іспанію (307 випадків на 100 тис. осіб) і Нідерланди (304 випадки).

Влада Чехії закликали громадян проявляти відповідальність, але при цьому розглядають можливість введення нового режиму ізоляції.

За совами прем'єр-міністра країни Андрія Бабіша, ситуація дуже серйозна, тому необхідно, щоб люди дотримувалися заходів безпеки, інакше владі доведеться ввести ще жорсткіші обмеження.

"І ми не можемо виключати режим ізоляції", – сказав він.

При цьому з 12 жовтня в Чехії вже закривають кінотеатри, театри, музеї та галереї. Тим часом університети і старша школа переходять на дистанційний формат навчання. Також забороняється проведення спортивних заходів.

Відзначимо, що в Великобританії експерти в області охорони здоров'я закликали носити захисні маски всіх співробітників офісів – але лише в тому випадку, якщо вони знаходяться в приміщенні не одні.

Тоді як в Польщі громадян зобов'язали носити маски у всіх громадських місцях. За останню добу там виявили рекордно високе для країни число заражень – більше 4 тис.

У ВООЗ заявили, що кількість нових випадків коронавірусу в світі, починаючи з вересня, щодня збільшується через різке зростання хворих в Європі. Але при цьому смертність від COVID-19 залишається майже незмінною.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, європа, карантин
В тему