9 Жовтня 2020
Новини

За яких умов в Україні відкриють мобільні шпиталі для хворих на COVID-19

За яких умов в Україні відкриють мобільні шпиталі для хворих на COVID-19

У випадку заповненості усіх підготовлених ліжок у лікарнях, в Україні можуть відкрити польові госпіталі.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, - пише "Українська правда.Життя".

"Ми опрацьовуємо питання про відкриття мобільних шпиталів, тому що ситуація може розвиватися в різний спосіб...Тільки після того, як ми використаємо весь можливий ліжковий фонд, який знаходиться безпосередньо в медичних закладах, можемо перейти до розгортання мобільних шпиталів", – розповів Степанов. 

Очільник МОЗ додав, що за необхідності такі шпиталі ймовірно можна буде розмістити на базі військових шпиталів, тих, які знаходяться в підпорядкуванні Державної служби України з надзвичайних ситуацій, або на території виставкових центрів. 

При цьому зауважив, що зараз у відомстві лише працюють над можливими варіантами реалізації. 

"Ми зараз актуалізуємо питання, якщо буде необхідність таких же (госпіталів, –ред.)  у виставкових центрах – в який спосіб ми будемо це робити, і скільки часу нам потрібно для розгортання таких шпиталів. 

Поки опрацьовуємо це питання – а не починаємо завозити ліжка у виставкові центри", – наголосив Степанов. 

Наразі найбільшою проблемою для розгортання таких шпиталів є достатня кількість медичних працівників. 

"Гловне питання, яке стоїть  – це лікарі та медичні працівники. Ми можемо скільки завгодно розгортати мобільних шпиталів, завозити ліжка, але банально може не вистачити лікарів", – розповідає Степанов. 

Глава МОЗ також додав, що нараз ліжковий фонд у столиці збільшується за рахунок лікарень, які знаходяться в підпорядкуванні Академії медичних наук та "Укрзалізниці". 

В інтерв’ю "Українській правді. Життя" головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко зазначив, що у місті Києві перепрофілювали 2266 ліжко-місць для прийому хворих на коронавірусну хворобу.

А лікарні Національної академії наук прийматимуть хворих на COVID-19 з супутніми захворюваннями. 

При цьому обласні лікарні та ті, що в підпорядковані "Укрзалізниці", ще готуються виділити ліжко-місця під госпіталізацію хворих на COVID-19.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
В тему

Останні матеріали